Korte teentjes bij de Politie: Drentse agenten berispt om het maken van foto's bij ingestort pand in Coevorden

Geen categoriedec 08 2019, 9:05
Gisteren stortte in het Drentse Coevorden een grillroom in na een explosie. Er wordt nog onderzocht wat de aanleiding voor de explosie was, maar jammer genoeg werd een jongen van vijf jaar bedolven onder het puin. Een aantal agenten maakte wat foto's van het gebeuren en ook wat selfies. Maar dat wordt nu alweer als 'fout bestempeld'. De politie kan blijkbaar nooit iets goeds doen...
Echter is het in deze niet volgens de buitenwacht maar volgens de Politie zelf onacceptabel 'dat de agenten foto's maakten bij het pand in Coevorden'. Hoe ernstig het daadwerkelijk is laten we in het midden. Het lijkt in deze op 'spijkers op laag water zoeken'. De schade van de gemaakte foto's? Die is natuurlijk niet niet waarneembaar, het pand was immers al ingestort en de foto's hebben dat nie veroorzaakt, maar bij de Politie lopen de emoties hoog op omdat het 'beleid' is overtreden.
Zo laat de emotionele Politie weten:

"Dit is onacceptabel en niet zoals de politie hoort te handelen. De bewuste collega's zullen hier zeker op worden aangesproken."

Het is jammer dat Politieagenten niet worden vertrouwd met camera's terwijl journalistieke fotografen wel worden vertrouwd met camera's. Het zijn weer van die vreemde normen en/of beleid. Waarom deze er zijn weten we niet en men kan vast niet beargumenteren welke schade wordt geleden door de fotograferende agenten.
Laat de agenten gewoon hun werk doen en als zij een moment pauze hebben en het geheel willen vastleggen dan zie ik daar weinig problemen in. Elk beleid dat je hierop uitstippelt zou in feite betekenen dat de Politie haar eigen mensen niet vertrouwt met camera's, maar wel met pistolen. Een bizarre tegenstelling die grenst aan de logica.
Jammer genoeg werkt de website van Hart van Nederland -waarop de beelden te zien zijn- niet, waardoor we niet in detail kunnen duiken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten