Duitse inlichtingendienst waarschuwt voor migratiegolven via Marokko

Geen categorieokt 24 2018, 17:00
De Bundesnachrichtendienst waarschuwt voor een toename van migratie vanuit Afrika, via Marokko Mensensmokkelaars verdienen duizenden euro's aan het afleveren van illegale migranten. De migranten zelf worden vaak gouden bergen beloofd en sprookjes vertelt over hoe het leven in Europa is. Hierdoor reizen velen af op basis van foutieve veronderstellingen. De Marokkaanse regering doet veel om de migratiegolven te stoppen, maar kan natuurlijk niet alles voorkomen.
In het licht van het nog te ondertekenen VN-migratieakkoord van 10 en 11 december in Marrakech, is het verstandig de foutieve veronderstellingen van migranten mee te nemen in de nog te publiceren websites met informatie voor migranten. Zoals het VN-akkoord bepleit op pagina 9, doelstelling 3. Als Nederland dergelijke websites daadwerkelijk gaat opzetten dan is het van belang dat valse aannames over hoe het leven in Europa zou zijn in kaart worden gebracht en weerlegd. Anders heeft het natuurlijk weinig zin om een dergelijke website te ontwikkelen.
Volgens de Duitse krant Bild zijn de voornaamste routes vanuit Afrika nu dichtgemetseld, maar is er nog een groot gat in Marokko, waardoor mensensmokkelaars illegale migratie blijven faciliteren. De kampen waarin de migranten verblijven zijn verder ook niet koosjer. Zo worden hun bezittingen vaak verbrand en is er veel geweld onder migranten. Hierbij begint hun kennismaking met het Europese in ieder geval bijster slecht. De kosten om vanuit Afrika naar Europa te reizen verschillen van €1000,- tot €5000,- per persoon.
Het is in het belang van de Nederlandse bevolking dat Rutte dergelijke routes stevig aanpakt en ook de waanbeelden over het leven in Europa ter discussie stelt. Dit om te voorkomen dat de migratiegolven blijven aanhouden. Zelfs voor illegale migranten is dit beter. Denk bijvoorbeeld aan de wanhoopsdaad van een illegaal in Groningen, die zichzelf uit bittere armoede in de brand stak. Het voorkomen van migratiegolven is beter dan genezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten