Duitse ISIS-gangstarapper komt om in Syrië

Duitse ISIS-gangstarapper komt om in Syrië

Straight out of Germany.

Aan het leven van de Duitse ISIS-rapper Denis Cuspert is deze maand een abrupt einde gekomen. Bij een luchtaanval van de Amerikanen op een ISIS-hoofdkwartier vond hij de dood:

Een voormalige Duitse rapper die zich een tijd geleden aansloot bij Islamitische Staat (IS) is donderdag omgekomen bij Amerikaanse luchtaanvallen. Denis Cuspert was in het verleden te zien in gruwelijke propagandavideo's en hield zich ook actief bezig met de rekrutering van nieuwe IS-militanten.

Is z'n laatste jaren was Cuspert een moorddadige jihadist, maar in een vorig leven maakte hij rapmuziek:

De Duitser was als rapper populair onder de naam Deso Dogg. Nadat hij zich meer en meer ging bezighouden met de islam, sloot hij zich in 2012 aan bij Islamitische Staat. In een propagandavideo die in november 2014 werd vrijgegeven, kwam Cuspert in beeld met een afgehakt hoofd van een 'tegenstander' van IS.

Het is de hiphopscene niet ongewoon dat men heel gewelddadig te werk gaat. Rappers 2Pac en Biggie Smalls werden in de jaren '90 op groffe wijze om het leven gebracht door rivaliserende rapbendes. Maar aansluiten bij de Islamitische Staat en uitreizen naar Syrië is zelfs voor rapbegrippen een enorm grote stap. Cuspert zelf radicaliseerde nadat hij teleurgesteld raakte in de Duitse rapscene.

Lees meer over:
Duitsland ISIS rapper

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties