snapshot3

Bild: "Nederland vroeg Turkse minister om niet vóór de verkiezingen te komen, maar Turkije ging niet akkoord"

Geen categoriemrt 12 2017, 18:57
Als dit waar is heeft Mark Rutte helemaal geen ruggengraat "gevonden." Hij speelde dan gewoon een extreem vies politiek spel.
De Duitse krant Bild bericht dat de Nederlandse regering de Duitse minister van Buitenlandse Zaken gevraagd had of hij een boodschap wilde doorgeven aan zijn Turkse ambtgenoot Mevlüt Cavusoglu: wilde hij zijn bezoek aan Nederland alsjeblieft uitstellen tot na de verkiezingen in ons land? Volgens Bild wilde de regering dat omdat Rutte en Asscher bang waren dat een bezoek voor de verkiezingen islam- en immigratiecritici in de kaart zou spelen.

Der türkische Außenminister Mevlüt Cavusoglu wurde vor seiner verhinderten Einreise in die Niederlande von holländischer Seite offiziell gebeten, auf Wahlkampfauftritte zu verzichten, erfuhr BILD aus diplomatischen Kreisen. Demnach hatte Deutschlands Außenminister Sigmar Gabriel bei seinem Treffen mit Cavusoglu am vergangenen Mittwoch in Berlin seinem türkischen Amtskollegen die Bitte der niederländischen Regierung weitergegeben, direkt vor der anstehenden Parlamentswahl in Holland auf Wahlkampfauftritte zu verzichten, da dies nur Gegner der Türkei und des Islam in Holland stärken würde. Cavusoglu habe gegenüber Gabriel Verständnis gezeigt und sich bereit erklärt, die Bitte Hollands zu berücksichtigen. Dennoch reiste der türkische Minister am Wochenende Richtung Holland, wo ihm jedoch keine Landeerlaubnis erteilt wurde.

Screen Shot 2017-03-12 at 20.56.13
Met andere woorden:

"De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Cavusoglu werd voor zijn verhinderde reis naar Nederland van Hollandse kant officieel gevraagd om af te zien van het voeren van campagne, hoort Bild uit diplomatische kringen. Daarna heeft de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Sigmar Gabriel bij zijn ontmoeting met Cavusoglu op woensdag in Berlijn zijn Turkse ambtscollega het verzoek van de Nederlandse regering doorgegeven om zo kort voor voor de parlementsverkiezingen in Nederland geen campagne te voeren, omdat dit de krachten tegen Turkije en de islam in Nederland alleen maar zou versterken. Cavusoglu heeft tegenover Gabriel toegezegd en zich daartoe bereid verklaard om het verzoek van Nederland in te willigen. Desondanks reisde de Turkse minister in het weekend toch naar Nederland, waar hij geen toestemming kreeg om te landen."

Dit impliceert natuurlijk dat Cavusoglu na de verkiezingen wel welkom was, maar dat de regering hem nú niet wilde ontvangen omdat dit de 'anti-Turkije en anti-islamitische krachten' in ons land zou versterken. Dat betekent dus: de PVV.
Als dit klopt is dat eigenlijk gewoon een grof schandaal. Het betekent namelijk dat de zogenaamd "principiële houding" van Rutte niets meer of minder dan een theaterstukje voor de bühne is.
Kan Mark "Ik Heb Mijn Ruggengraat gevonden!" Rutte hier misschien even tekst en uitleg over geven? Wat is er precies gebeurd, wat werd met elkaar besproken, en klopt het dat de Duitse minister een boodschap doorgaf aan Cavusoglu om niet voor de Tweede Kamerverkiezingen langs te komen om de PVV niet te versterken (maar daarna mogelijk wel)?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten