Duitse onderhandelingen liggen stil vanwege... vluchtelingen

Geen categoriejan 29 2018, 10:00
Uh, oh.
Oeps! Dat is even vervelend voor Frau Merkel en Herr Schulz zeg! Het lijkt erop dat de onderhandelingen over de Grote Coalitie tussen CDU-CSU en de SPD mogelijk toch nog op niks uitlopen. De drie betrokken partijen kunnen het namelijk niet eens met elkaar worden over de vluchtelingencrisis.
Afgelopen nacht onderhandelden Merkel en Schulz zes uren met elkaar, maar dat liep nergens op uit. Om twee uur vanmorgen gooide Merkel de handdoek in de ring en ging ze terug naar huis. Ze konden er niet uitkomen.
Michael Grosse-Brömer, de man die de alliantie tussen CDU en CSU bij elkaar houdt, laat weten aan de Duitse pers dat "het werk en de discussie verdergaan." Hij voegde daar aan toe dat "alle betrokkenen vastbesloten zijn om oplossingen te vinden."
Het probleem is dat de SPD eist dat families van vluchtelingen die subsidiaire beschermingsstatus hebben gekregen óók naar Duitsland mogen komen. Met andere woorden, Schulz en de zijnen willen meer, meer, meer nieuwkomers.
Het slechte nieuws? Het heeft er alle schijn van dat CDU en CSU Schulz best zijn zin willen geven. Ja, ze hielden hun poot afgelopen nacht stijf, maar of ze dat blijven doen valt te bezien. Als puntje bij paaltje komt is met name Merkel maar al te graag bereid om alle principes overboord te gooien om aan de macht te blijven.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten