Duitsland gaat maatregelen nemen! 'Duitsland gaat wellicht grens met Nederland sluiten'

Duitsland gaat maatregelen nemen! 'Duitsland gaat wellicht grens met Nederland sluiten'

Corepics VOF / Shutterstock

Duitsland overweegt om mogelijk de grens te gaan sluiten met Nederland, Duitsland heeft al alle grenzen gesloten met andere buurlanden - behalve België - maar tot op heden is de grens met Nederland nog open. Hier gaat mogelijk verandering in komen. Wellicht sluiten de Duitsers vanmiddag alsnog deze 'economische ader' om zo de lockdown 'compleet' te maken!

Horst Seehofer, Minister van Binnenlandse Zaken, overweegt om nu ook de laatste grenzen te gaan sluiten. Alleen de economische aders tussen Nederland en België waren nog open. Maar het zou mogelijk kunnen dat dat vandaag voor het laatst zal zijn. Alleen voor forensen en vrachtverkeer blijft de grens dan nog open.

De reden waarom nu ook de grens met ons land mogelijk gesloten zal worden kan mogelijk komen door een advies van het Robert-Koch Instituut - soort van RIVM. Sinds donderdag schat het Robert-Koch Instituut namelijk Nederland als een veel groter gevaar voor de verspreiding van het virus dan voorheen.

Dit advies kan dus het zetje in de rug zijn van de Duitse regering om toch voor de zekerheid de grens maar te sluiten. En groot gelijk hebben ze, voorkomen is beter dan genezen. Ook Duitsland zit niet te wachten op een nieuwe brandhaard die mogelijk kan komen vanuit Nederland.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Coronavirus Duitsland Grens

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties