shutterstock 186276599

Duitsland gaat maatregelen nemen! 'Duitsland gaat wellicht grens met Nederland sluiten'

Geen categorieapr 06 2020, 14:00
Duitsland overweegt om mogelijk de grens te gaan sluiten met Nederland, Duitsland heeft al alle grenzen gesloten met andere buurlanden - behalve België - maar tot op heden is de grens met Nederland nog open. Hier gaat mogelijk verandering in komen. Wellicht sluiten de Duitsers vanmiddag alsnog deze 'economische ader' om zo de lockdown 'compleet' te maken!
Horst Seehofer, Minister van Binnenlandse Zaken, overweegt om nu ook de laatste grenzen te gaan sluiten. Alleen de economische aders tussen Nederland en België waren nog open. Maar het zou mogelijk kunnen dat dat vandaag voor het laatst zal zijn. Alleen voor forensen en vrachtverkeer blijft de grens dan nog open.
De reden waarom nu ook de grens met ons land mogelijk gesloten zal worden kan mogelijk komen door een advies van het Robert-Koch Instituut - soort van RIVM. Sinds donderdag schat het Robert-Koch Instituut namelijk Nederland als een veel groter gevaar voor de verspreiding van het virus dan voorheen.
Dit advies kan dus het zetje in de rug zijn van de Duitse regering om toch voor de zekerheid de grens maar te sluiten. En groot gelijk hebben ze, voorkomen is beter dan genezen. Ook Duitsland zit niet te wachten op een nieuwe brandhaard die mogelijk kan komen vanuit Nederland.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten