Duitsland gooit vanaf 2020 de grenzen weer wagenwijd open: langer asiel, afgewezen asielzoekers alsnog blijven

Duitsland gooit vanaf 2020 de grenzen weer wagenwijd open: langer asiel, afgewezen asielzoekers alsnog blijven

Wegens succes verlengd in een Duits theater bij u in de buurt! Jawel, Wir schaffen das komt terug. En hóé. Duitsland gaat de immigratie-eisen flink terugschroeven. Men mag langer blijven, uitgeprocedeerde asielzoekers krijgen een nieuwe kans en de voorrang voor Europese migranten komt te vervallen. Kortom: Marrakesh komt naar München!

Wie denkt dat ze in Duitsland hun lesje wel hebben geleerd na de desastreuze migratietsunami die onze oosterburen overspoeld heeft in 2015 en 2016, komt bedrogen uit. Ook nu deze beslissing uiteindelijk bondskanselier Angela Merkel geveld heeft, marcheert het land ongestoord verder op de weg naar Totale Open Grenzen. Jawel, de centrum-linkse regering maakt grondig werk van het uitvoeren van het Marrakeshpact. En dat houdt in: nieuwe wetgeving moet het per 2020 aanzienlijk makkelijker maken om als migrant in Duitsland te blijven, zo schrijft de NOS. [icon name="hand-o-down" class=""]

"In de nieuwe wet zouden de regels voor immigratie worden versoepeld. Zo is de voorrang die arbeidsmigranten van binnen Europa van oudsher hadden op werkzoekenden van buiten Europa, van de baan.

Daarnaast hebben nieuwe asielzoekers het recht om zes maanden te blijven, op voorwaarde dat ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Zelfs afgewezen asielzoekers maken nog kans op een verblijfsvergunning, mits ze ten minste een jaar lang 32 uur per week hebben gewerkt en de Duitse taal beheersen."

In een complete misvatting van de tijdsgeest beweren CDU en SPD ook nog eens dat ze Duitsland een dienst bewijzen door het "op de kaart te zetten als migratieland" en daarbij fouten uit het verleden zou repareren.

Ik kan je nog één ding vertellen: ook de grandioze fouten die deze grootscheepse wetsversoepeling met zich meebrengt moeten weer nodig gerepareerd worden in de toekomst. Maar daar komen de Duitsers heus nog wel een keer achter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties