Duitsland terreurland: politie doet invallen in 4 deelstaten

Geen categoriemei 10 2017, 14:00
Het goede nieuws: er zijn heel veel invallen gedaan. Het slechte nieuws? De vijf verdachten naar wie men op zoek was werden niet gevonden.
De Duitse politie is weer eens losgegaan op ISIS-gekkies. Er werden in maar liefst 4 deelstaten invallen gedaan in verschillende woningen en andere panden. Ze waren op zoek naar twee ISIS-leden, een derde gek die "steun verleent" aan de terreurgroep, en twee anderen die gezocht worden vanwege overtredingen op de vuurwapenwet.
Kortom: er werd druk gezocht naar een handvol terreurtokkies.
Helaas lijken de acties weinig resultaat te hebben geboekt. Alle vijf verdachten werden namelijk niet gevonden. Die types blijven voorlopig dus vrij rondlopen... en blijven dus een gevaar vormen voor de Duitse samenleving én voor de rest van Europa.
Het trieste is dat het welbekend is dat er veel meer terroristen en hun sympathisanten in Duitsland wonen. Dat land heeft echt een serieus probleem; salafisten overheersen er hele moskeeën en zelfs hele buurten, waar ze jongeren indoctrineren en hun wil opleggen aan ieder ander. Denk: een beetje de situatie in Nederland, maar dan nog erger.
Ook als deze invallen geslaagd waren had Duitsland dat probleem nog altijd gehad.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten