wildersspijkmedia

Wilders: "Het blijft erg stil... Dat is geen goed teken"

Geen categoriemei 10 2017, 13:00
Maar niet omdat hij denkt dat de formatie mislukt.
Ook Geert Wilders wil dat de formerende partijen tekst en uitleg geven over de gang van zaken tijdens de gesprekken. Hoewel sommige partijen dat ongetwijfeld willen omdat ze vinden dat het allemaal te langzaam gaat is Wilders ervan overtuigd dat die radiostilte om heel andere reden zorgwekkend is:

Het blijft wel erg stil. Burgers hebben geen idee wat er gaande is achter die gesloten deuren. Dat vind ik al geen goed teken, want dan dreigt het nog te gaan lukken met GroenLinks ook...

Daar heeft hij natuurlijk wel een punt mee. In de politiek werkt het maar al te vaak zo: als de onderhandelingen voor een nieuwe coalitie niet goed verlopen wordt er volop gelekt. Alle betrokken partijen willen de andere onderhandelingspartners namelijk de schuld in de schoenen schuiven van het 'mislukken' van de gesprekken. Als het wél goed gaat houden ze de kaken allemaal stijf op elkaar. Je hoort een hele tijd niets, en dan opeens wordt bekendgemaakt dat er een akkoord is. Het gevolg: je wordt van de ene op de andere dag overweldigd met allerlei nieuwe plannetjes die de belastingbetaler natuurlijk weer bakken met geld gaan kosten.
Alsjeblieft, graag gedaan.
Dit hele proces is belachelijk. De politiek is een publieke aangelegenheid. Zéker als het er 'goed' uitziet wat onderhandelingen betreft moet er voortdurend openheid van zaken worden gegeven. Je kunt niet tekst en uitleg geven over zaken waarover nog steeds onderhandeld wordt, maar een kind begrijpt nog dat er ondertussen al afspraken zijn gemaakt. Geef daar gewoon openheid over. De kiezer verdient dat, ook zodat hij zich kan voorbereiden op wat er staat te gebeuren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten