Duitsland zet Noord-Afrikaanse 'asielzoekers' snel uit

Duitsland zet Noord-Afrikaanse 'asielzoekers' snel uit

Onze Oosterburen hebben geen geduld meer met Noord-Afrikaanse avonturiers die de crisis in het Midden-Oosten misbruiken om naar Europa te komen.

De Duitse regering heeft dan ook besloten om 'asielzoekers' uit landen als Algerije en Marokko op te nemen in opvangplekken die speciaal bedoeld zijn om mensen zo snel mogelijk uit te zetten.

Dat bericht Nu.nl:

De opvangplekken voor kort verblijf worden als afschrikmiddel gebruikt voor andere Algerijen en Marokkanen die een tocht naar Duitsland overwegen.

De terugstuurlocaties worden al gebruikt voor de opvang van mensen uit de Balkanlanden. Duitsland heeft die landen aangemerkt als veilige thuislanden.

Het gevolg daarvan is dat er geen enkele 'asielzoeker' uit de Balkan naar Duitsland komt. Met andere woorden: de strategie werkt.

Geen wonder dus dat Duitsland dezelfde strategie wil gebruiken om af te komen van zogenaamde 'vluchtelingen' uit Algerije en Marokko. Ook nu is de Duitse regering van plan om die landen aan te merken als "veilige thuislanden," waarna 'asielzoekers' allemaal teruggestuurd kunnen worden.

En dat is niet zo gek. Het is weliswaar wat onrustig in Algerije, maar er is geen enkele reden voor Europese landen om mensen uit dat land massaal op te nemen en ze vervolgens dood te knuffelen. Algerije is geen Syrië. Niet eens bijna. Sterker nog, het gaat daar tegenwoordig stukken beter dan een jaar of twee geleden, en zelfs toen was het daar naar Syrische maatstaven gemeten heel goed te doen.

Dat is om nog maar te zwijgen over Marokko. Ik zou er niet willen wonen, maar het is niet alsof mensen daar massaal op de vlucht moeten slaan omdat ze hun leven niet zeker zijn. Hen aanmerken als 'asielzoekers' is in 99% van de gevallen gewoon enorme onzin.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties