ISIS adviseert aanhangers in het Westen: ga undercover, draag ketting met een kruis

Geen categoriejan 18 2016, 8:00
ISIS heeft nieuwe tips uitgebracht om de veiligheidsdiensten te slim af te zijn.
ISIS is niet alleen een groot gevaar voor de mensen in Syrië en Irak, maar ook voor burgers in andere delen van de wereld. De aanslagen in Parijs, San Bernardino en Jakarta bewijzen dat de terreurbeweging in meerdere continenten zijn dodelijke boodschap kan laten horen, dankzij trouwe aanhangers overal ter wereld. Nu heeft ISIS een handleiding gepubliceerd om te zorgen dat hun volgelingen in het Westen nóg gevaarlijker zijn.
De handleiding, die in het Engels is opgesteld, geeft ISIS-supporters in het Westen tips hoe ze kunnen voorkomen te worden opgepakt door veiligheidsdiensten. Zo adviseert de brochure hen om geen traditioneel islamitische kleding te dragen, maar normale Westerse kleding zoals de rest van de bevolking. De terreurgroep gaat zelfs zo ver, dat het ISIS-volgelingen in het Westen adviseert om een ketting met een kruisje te dragen, zodat de buitenwereld zal denken dat ze met niet-moslims te maken hebben:

"If you can avoid having a beard, wearing qamis [Islamic tunics], using miswak [teeth cleaning twigs] and having a booklet of dhikr [prayers and devotional acts] with you, it’s better. It is permissible for you to wear a necklace showing a Christian cross”

De instructies tonen aan hoe ver ISIS bereid is te gaan om aanslagen in Europa te kunnen plegen. Ze zijn zelfs bereid om er een christelijk symbool voor om de nek te dragen. De haat jegens het Westen zit zo diep, dat het plegen van aanslagen belangrijker wordt geacht dan het dragen van islamitische kledij of een baard. Niemand kan nu nog ontkennen dat ISIS een wezenlijk gevaar is voor onze samenleving, en dat deze groepering liever vandaag dan morgen van de aardbodem moet worden weggevaagd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten