Ecuador geeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange zijn eigen burgerservicenummer: 1729926483

Ecuador geeft WikiLeaks-oprichter Julian Assange zijn eigen burgerservicenummer: 1729926483

Heeft Assange de Ecuadoraanse nationaliteit gekregen?

Nadat hij vijf jaar geschuild heeft in de ambassade van Ecuador in Londen heeft WikiLeaks oprichter Julian Assange dan eindelijk zijn eigen Ecuadoraanse burgerservicenummer gekregen: 1729926483. Hoewel niet is bekendgemaakt dat hij al dan niet de Ecuadoraanse nationaliteit heeft gekregen kunnen we er vanuit gaan dat dit wel zo is</strong>.

Opvallend genoeg beginnen burgerservicenummers van genaturaliseerde buitenlanders in Ecuador steevast met 30. Dat Assange's nummer met 17 begint betekent dat hij geboren zou zijn in de provincie Pichincha. Da's wat gek, want Assange is toch echt geboren en getogen in Australië.

Maar goed, wie weet waarom de Ecuadoraanse overheid hier voor heeft gekozen. Overheids wegen zijn ondoorgrondelijk, zullen we maar zeggen.

Wat zijn nationaliteit betreft zegt deze tweet van Assange waarschijnlijk alles:

Daar staat hij dus in het shirt van het nationale voetbalelftal van Ecuador.

Dat gezegd hebbende kan het ook zijn dat hij die nationaliteit nog niet heeft gekregen, maar dat het ID-kaart dat hij heeft ontvangen is de opstap is naar naturalisatie. Als hij eenmaal genaturaliseerd is kan Ecuador hem vervolgens diplomatieke onschendbaarheid geven, waardoor hij in staat zou zijn te gaan en staan waar hij wil.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties