Een avondklok voor asielzoekers: Oostenrijk wordt al veel strenger met immigratie

Een avondklok voor asielzoekers: Oostenrijk wordt al veel strenger met immigratie

Om de orde te handhaven en de asielprocedure zo rustig mogelijk te laten verlopen wil de vice-kanselier van Oostenrijk, Heinz-Christian Strache (FPÖ), een avondklok instellen voor asielzoekers. Niet iedereen is blij met dit gewaagde idee.

De sociaaldemocratische SPÖ roept de nieuwbakken kanselier Sebastian Kurz op om afstand te nemen van de ‘gestoorde ideeën’ van Strache. De coalitie van de ÖVP van Kurz en de rechtse, eurosceptische FPÖ werd vorige maand gevormd, tot afgrijzenvan een aantal Europese politici. Sindsdien ligt de partij onder een vergrootglas.

De nieuwe regering zit er nog niet zo lang, maar met dit idee worden sommige angsten van linkse en Europese politici werkelijkheid. Een veel strenger immigratiebeleid. De conservatieven en de rechts-populisten hebben in Oostenrijk gesteld dat immigratie en identiteit belangrijke onderwerpen zijn van de nieuwe regering.

Kurz heeft hiermee de woede van veel Europese politici over zich heen gekregen, want die wilden helemaal niet dat de FPÖ mee ging regeren. De partij heeft een nazistisch verleden en critici zijn bang dat door deze samenwerking het ook in andere landen mogelijk wordt om een samenwerking te krijgen op rechts.

Voorlopig moeten we nog maar kijken hoe verantwoordelijk en effectief de FPÖ is in de regering. Daarna kunnen we beoordelen of het echt allemaal zo eng is en onwenselijk. Met dit idee heeft de rechtse regering in Oostenrijk in elk geval de toon al gezet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties