Een avondklok voor asielzoekers: Oostenrijk wordt al veel strenger met immigratie

Geen categoriejan 05 2018, 19:00
Om de orde te handhaven en de asielprocedure zo rustig mogelijk te laten verlopen wil de vice-kanselier van Oostenrijk, Heinz-Christian Strache (FPÖ), een avondklok instellen voor asielzoekers. Niet iedereen is blij met dit gewaagde idee.

De sociaaldemocratische SPÖ roept de nieuwbakken kanselier Sebastian Kurz op om afstand te nemen van de ‘gestoorde ideeën’ van Strache. De coalitie van de ÖVP van Kurz en de rechtse, eurosceptische FPÖ werd vorige maand gevormd, tot afgrijzenvan een aantal Europese politici. Sindsdien ligt de partij onder een vergrootglas.

De nieuwe regering zit er nog niet zo lang, maar met dit idee worden sommige angsten van linkse en Europese politici werkelijkheid. Een veel strenger immigratiebeleid. De conservatieven en de rechts-populisten hebben in Oostenrijk gesteld dat immigratie en identiteit belangrijke onderwerpen zijn van de nieuwe regering.
Kurz heeft hiermee de woede van veel Europese politici over zich heen gekregen, want die wilden helemaal niet dat de FPÖ mee ging regeren. De partij heeft een nazistisch verleden en critici zijn bang dat door deze samenwerking het ook in andere landen mogelijk wordt om een samenwerking te krijgen op rechts.
Voorlopig moeten we nog maar kijken hoe verantwoordelijk en effectief de FPÖ is in de regering. Daarna kunnen we beoordelen of het echt allemaal zo eng is en onwenselijk. Met dit idee heeft de rechtse regering in Oostenrijk in elk geval de toon al gezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten