Een euforische Thierry Baudet: 'De campagne is over, maar nu begint het pas echt!'

Geen categoriemrt 15 2017, 22:41
Parlementair verslaggever van De Dagelijkse Standaard Tim Engelbart is aanwezig bij de verkiezingsbijeenkomst van Forum voor Democratie, en reken maar dat het daar na de exitpolls een vrolijke boel is!
Forum had al wat mooie voorspellingen om naar uit te kijken, maar met deze exitpolls, waarmee de rechtste partij toch minstens twee zetels zou moeten kunnen krijgen, is het bijna officieel: Forum voor Democratie komt in de kamer! En daarmee kon Thierry Baudet een enorm contrast vormen met Lodewijk Asscher bij zijn speech: de eerste persoon was iets vrolijker, om het lichtjes uit te drukken.
Zijn eerste reactie op het podium in Amsterdam was duidelijk: de campagne is hiermee nu echt ten einde, maar daar stopt het voor Forum gelukkig niet mee. Het partijkartel ligt nu klaar om opengebroken te worden, en dat is ook zeker het plan: "Vandaag begint het!", aldus Baudet. En daarmee heeft hij meer dan gelijk: alhoewel de linkse media, die ook nog een 'eervolle vermelding' kregen in zijn overwinningsspeech ("de NOS boycotte ons gisteravond!"), dit liever niet gehad hadden, kan er nu "een bruggenhoofd in Den Haag gevormd worden". En dat werd tijd ook!
Want zoals Thierry heel goed verwoordde: "De EU neemt steeds meer macht uit ons leven over." Tsja, breng daar maar iets tegenin? Feit is: daar valt niets tegenin te brengen. En dat ziet Nederland inmiddels ook, waardoor de tijd nu echt rijp is geworden voor partijen die zulke problemen op een vernieuwende manier aanpakken. Vind van Forum wat je wilt, maar die vernieuwing hebben ze zeker voor elkaar gekregen. En dat is volgens de Forum-voorman ook een belangrijke reden dat hij vanavond deze overwinning kan opeisen: "we zijn niet alleen een partij, maar ook een mediabedrijf". Bij Forum voor Democratie weet men wat de kiezer voelt. Maar niet alleen dat: ze wisten ook hoe die kiezer gemotiveerd kon worden tot het uitbrengen van zijn stem op de partij, wat overduidelijk gelukt is. Men is moe van die eeuwige EU. Die eeuwige linkse indoctrinatie op universiteiten. Een vastgeroest partijkartel dat enkel baantjes naar elkaar doorschuift, zonder ruimte voor wat nieuws. Nou, dat nieuwe zal er komen: als het aan Baudet ligt komt er een heuze "Europese renaissance" om af te rekenen met de huidige cultuur. Amen!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten