Linkse eurofiel Martin Schulz likt zijn vingers erbij af: 'Oh wat ben ik blij dat Wilders heeft verloren!'

Geen categoriemrt 15 2017, 23:00
Nu wel duidelijk is dat Geert Wilders in ieder geval niet de overwinning heeft geboekt waar hij op hoopte, stromen de reacties van linkse gutmenschen vanuit de hele wereld binnen.
Voor één dag was Nederland eventjes het middelpunt van de wereld: horden aan buitenlandse journalisten stonden bij Nederlandse stemlokalen te peilen hoe de sfeer hier nu was: zou dit nou echt het volgende land zijn waar de populisten met de winst aan de haal gaan? Hoewel de verkiezingen echt niet alleen draaien om Wilders, zag men dat in het buitenland heel anders. De reacties op de exitpolls zijn dan ook niet verrassend. Maar je hebt media, en je hebt eurofielen die het wel erg bont maken.
Dan heb ik het dus over Martin Schulz, die tot enkele maanden geleden nog riante salarissen binnenharkte in Brussel, totdat hij zichzelf daarvoor te goed vond en besloot een poging te wagen om leider van het machtigste land in Europa te worden: Duitsland. Hij neemt alvast een voorschot op zijn ongevraagde meningen die hij dan nóg meer zou kunnen verspreiden met een tweet waarin hij niet bepaald subtiel verwoordt blij te zijn dat Wilders 'verloren heeft':

Oftewel: meneer is hartstikke "opgelucht". Niet dat sommige linkse partijen als D66 of GroenLinkse een aardige winst geboekt hebben - dat zou hij als linkse politicus nog wel redelijk legitiem kunnen doen - maar puur omdat één man die hem niet aanstaat niet heeft gewonnen: Geert Wilders. Want ja, dat blijft de tactiek van onze linkse medemens: niet proberen positieve punten bij jezelf te vinden - hoewel dat, toegegeven, niet echt makkelijk is - maar vooral de mensen waar je het niet mee eens bent demoniseren.
Maar ja: zo rolde Schulz in Brussel, en zo zal hij - God verhoede - dat ook in Berlijn blijven doen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten