Eén op vijf Nederlanders viert maandelijks uitbetaaldag op een of andere (kleine) manier

Eén op vijf Nederlanders viert maandelijks uitbetaaldag op een of andere (kleine) manier

Het is weer bijna de 23e, de dag dat de meesten hun salaris krijgen gestort.

Wist je dat bijna driekwart van de Nederlanders precies weet op welke dag het salaris wordt gestort, en dat meer dan de helft van de Nederlanders iets leuks koopt op de dag dat het geld wordt overgemaakt? Het gaat dan overigens niet om heel grote dingen - Nederlanders zijn geen grote feestvierders wat dat betreft - maar om "iets extra lekkers voor in de winkelwagen van de supermarkt" of "cadeautjes voor partner of kinderen". Citaat:

‘Uitbetaaldag’ is de dag dat veel Nederlanders hun maandelijkse loon gestort krijgen. Voor de meeste van ons is dat op de 23e van de maand. Mannen zijn hier – 77 procent – nog net iets beter van op de hoogte dan vrouwen – 71 procent. Ook checken we ons saldo op Uitbetaaldag drie keer zoveel. Dat blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van SNS.

Volgens hersenonderzoeker Victor Lamme heeft het te maken met de beloningscircuits in onze hersenen: "Wanneer we ons salaris krijgen worden de beloningscircuits in onze hersenen geactiveerd en voelen we ons blij door het vrijkomen van de stof dopamine. We worden letterlijk beloond voor de arbeid die we eerder hebben verricht."

Over vijf dagen is het voor de meeste Nederlanders weer zover. Dan krijgen ze weer hun salaris gestort waar ze zo hard voor hebben gewerkt. Zeg het maar: ga jij het dan ook een beetje vieren met iets extra's uit de supermarkt of doe je daar niet aan?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
werk salaris arbeid

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties