OM: beelden Onno Hoes met 'toyboy' niet strafbaar

Geen categoriemei 18 2015, 20:00
De burgemeester van Maastricht is teleurgesteld in het besluit.
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft besloten om de aangifte van de Maastrichtse burgemeester Onno Hoes tegen omroep PowNed en Hoes' 'toyboy' Robbie Hasselt te seponeren, want volgens het OM is er geen sprake van strafbare feiten.
Omroep PowNed zond vorig jaar beelden uit van twee ontmoetingen tussen Hoes en de 20-jarige Hasselt. De beelden, waarop te zien was hoe Hoes seksuele toespelingen maakte tijdens een etentje, zijn met een verborgen camera gemaakt. Maar daar is dus niks strafbaars aan:
Het opnemen is volgens het OM niet strafbaar omdat Hasselt, die de opnamen maakte, "zelf aan het gesprek deelnam".
Ook deed Hoes aangifte tegen Hasselt vanwege uitlatingen die hij in zijn blog deed. Het OM concludeert dat de uitlatingen "voornamelijk waardeoordelen en meningen van Hasselt bevatten en geen beschuldigingen van strafbaar handelen aan het adres van Hoes".
Hoes is niet blij met de beslissing van het OM: hij vindt dat het OM het "verkeerde signaal" afgeeft dat mensen "die een publieke functie vervullen of anderszins in de belangstelling staan kennelijk vogelvrij zijn". VVD'er Frans Weisglas is het met hem eens:
https://twitter.com/fransweisglas/status/600329177447948289
Hoes is nu van plan zijn gelijk te halen bij het gerechtshof in Amsterdam door een procedure aan te spannen waarmee vervolging kan worden afgedwongen. Wat vind jij? Hebben Hoes en Weisglas een punt als ze stellen dat nu het signaal wordt afgegeven dat bijvoorbeeld politici "kennelijk vogelvrij" zijn? Of heb je in een publieke functie ook een voorbeeldrol te vervullen?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten