Een ziek jong meisje hangt een tekst voor haar raam waarin ze anderen om pizza vraagt. Deze geweldige studenten bezorgen haar vervolgens de mooiste dag van haar leven

Een ziek jong meisje hangt een tekst voor haar raam waarin ze anderen om pizza vraagt. Deze geweldige studenten bezorgen haar vervolgens de mooiste dag van haar leven

De 12-jarige Lexi Brown is helaas maar al te zeer bekend met ziekenhuiskamers. In 2014 kreeg ze namelijk te horen dat ze kanker had. Sindsdien ligt ze regelmatig in het ziekenhuis.

Ze had echter nooit kunnen bevroeden dat de beslissing om naar een ziekenhuis te gaan nabij een studentenvereniging - Sigma Alpha Epsilon House van de University of California, Los Angeles - uiteindelijk zou resulteren in een avond met pizza... en in een fantastische vriendschappen met een aantal bijzonder vriendelijke studenten.

Onlangs besloten Lexi en haar moeder namelijk om een bord voor het raam te hangen met daarop het verzoek of iemand pizza voor hen wilde halen. Het was half bedoeld als grap: op deze manier hoopten ze even te vergeten dat Lexi ernstig ziek is.

Wat Lexi niet wist is dat de heren van de studentenvereniging het bord zagen en vervolgens besloten om er iets mee te doen:

“Five guys come in, and they had a guitar and dozen roses and a box of pizza,” Lisa says. “They introduced themselves and said, ‘We saw your sign; we’re here.’ They stayed for a half an hour, they sang this song and I started bawling my head off. I’m like, ‘I can’t believe these people are here for my child.’”

"Bawling my head off" betekent dat ze tranen met tuiten huilde. Van vreugde, natuurlijk. Ze kon het maar nauwelijks geloven dat een stel studenten - die haar en haar dochter helemaal niet kenden - zomaar de tijd namen om Lexi eens goed te verwennen met pizza én een muziekavond.

En dat was niet alles: de avond was namelijk slechts het begin van een hechte vriendschap. Toen de jongens hoorden dat Lexi een grote voetbalfan is gaven ze haar shirts van hun universiteitselftal, sjaals, en meer zulks goeds. Ze gaven haar zelfs tickets om een wedstrijd bij te wonen van het team; een wedstrijd die ze persé voor haar wilden winnen.

Ook zeiden ze op een dag dat Lexi uit haar raam moest kijken. Toen ze dat deed zag ze opeens dat de heren studenten hun dak hadden verlicht met lampjes die haar naam vormden:

lexi

Door de geweldige vriendelijkheid van de studenten heeft Lexi weer goede moed. Ze zegt dat ze er alles aan zal doen om haar strijd tegen kanker te winnen.

Laten we hopen dat dit haar lukt. De wereld zou veel armer zijn als zo'n leuk, energiek meisje er niet meer is.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer