Eenarmige moeder die haar man drie jaar geleden verloor zet China op zijn kop

Geen categorienov 30 2015, 12:00
Deze vrouw heeft weliswaar slechts één arm, maar werkt desalniettemin 16 uur per dag: ze heeft drie banen.
De reden? Haar man overleed drie jaar geleden nadat hij overhoop gereden werd door een voorbijrazende auto. Sindsdien is zij een weduwe, en hebben haar twee dochters geen vader meer. Het moge duidelijk zijn dat zij daar niet alleen emotioneel onder lijden, maar financieel ook.
Daarom werkt Fang Wenying zich elke dag weer een slag in de rondte. Ze staat iedere dag om 03:30 uur op en komt 's avonds om 22:30 weer thuis. In de tussenliggende uren heeft ze zwaar fysiek werk gedaan. En dat terwijl ze maar één arm heeft.
Screen Shot 2015-11-30 at 13.17.56
Jaren geleden leed haar man namelijk aan schizofrenie. Tijdens een bijzonder zware aanval probeerde hij zijn dochter te steken. Fang wierp zich er tussen en was uiteindelijk degene die zwaargewond naar het ziekenhuis werd gebracht.
Na de aanval werd Fangs echtgenoot behandeld. Toen hij weer beter was smeekte hij Fang om bij hem te blijven. Hoewel ze eerst van hem wilde scheiden besloot ze uiteindelijk toch om bij hem te blijven. Hun huwelijk herstelde zich, de twee dochters groeiden razendsnel op, en alles ging eigenlijk zoals gepland.
Screen Shot 2015-11-30 at 13.23.32
Tot Fangs echtgenoot werd doodgereden door een automobilist.
Fang verdient zo'n 400 euro per maand met haar werkzaamheden. Eén van haar dochters zag hoe moeilijk haar moeder het had, besloot van school te gaan, en werkt nu in een bakkerij. Zij verdient zo'n 145 euro. Met zijn tweeën zorgen ze ervoor dat de andere dochter, de 21-jarige Tingting, een opleiding kan volgen aan de universiteit.
Dit verhaal is in weinig tot geen tijd viraal gegaan in China - en terecht natuurlijk. Lezer 小橘子leslie schrijft:

"Wat een ongelooflijke liefde van een moeder voor haar kinderen!"

积木 voegt daar aan toe:

"Als ik dit zo zie voel ik me echt belachelijk dat ik soms over mijn leven zeur!"

Een andere lezer, 万烽的酒世界, heeft een boodschap voor dochter Tingting:

"Kind, denk aan je moeder. Ze is het beste rolmodel dat je maar kunt hebben."

Zo is het maar net. En Fang is niet alleen een fantastisch rolmodel voor haar dochters, maar ook voor ieder ander persoon die dit verhaal leest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten