Radicale moslims in Duitsland zetten immigranten aan tot geweld

Geen categorienov 30 2015, 11:00
De Duitse autoriteiten maken zich ernstig zorgen over de instroom van radicale moslims die zich voordoen als vluchtelingen. Maar dat is niet de enige zorg van de autoriteiten. Ze vrezen namelijk ook dat lokale Duitse moslims - die al geradicaliseerd zijn - hun best doen om vluchtelingen over te halen om zich bij hen te voegen.
Er zijn meer dan honderd gevallen bekend zijn waarbij extremistische moslims het afgelopen jaar hebben geprobeerd migranten te ronselen, zeggen Duitse overheidsbronnen tegen de Amerikaanse krant The Wall Street Journal. Ze bieden asielzoekers eerst onderdak, eten en vervoer aan, voordat ze een radicale vorm van islam proberen te verspreiden. 'Dat is natuurlijk hun doel,' zegt Torsten Voss, hoofd van de Duitse inlichtingendienst in Hamburg.
Aangezien de overgrote meerderheid van vluchtelingen uit het Midden-Oosten moslims is zijn de Duitsers bang dat zij gemakkelijk te beïnvloeden zijn door radicale moslims in Duitsland. Toch is dat een beetje merkwaardig. Ons wordt immers verteld dat deze mensen op de vlucht zijn voor ISIS. Als dat zo is - als ze die groep zo verafschuwen dat ze Syrië en Irak verlaten om aan hen te ontkomen - zouden ze juist fel tégen de radicale islam moeten zijn. Niet ervoor.
De laatste tijd is het onze oosterburen opgevallen dat asielzoekers steeds vaker naar moskeeën gaan die bekendstaan als extremistisch. Om daar iets aan te doen worden er folders uitgedeeld aan nieuwkomers uit het Midden-Oosten, waarin zij gewaarschuwd worden voor de ronselactiviteiten van extremisten. Daarbij worden bepaalde moskeeën bij naam en toenaam genoemd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten