shutterstock 1627841728

Eerste dode coronavirus buiten China, Nederland haalt landgenoten op uit Wuhan

Geen categoriefeb 02 2020, 8:00
Op de Filipijnen is een man overleden aan de gevolgen van de besmetting van het coronavirus. Het is het eerste dodelijke slachtoffer buiten China. De coronapatiënt was een inwoner uit de getroffen Chinese stad Wuhan. Hij was voor een bezoek op de Filipijnen.
Volgens het Filipijnse ministerie van Volksgezondheid zijn er tot nu toe twee besmettingen bekend in het Aziatische land. Beide besmette personen zijn afkomstig uit Wuhan.
CNN Philippines weet als eerste te melden dat een van de twee besmette patiënten inmiddels is overleden:
Ondertussen is het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken begonnen met het terughalen van vijftien Nederlanders uit het besmettingsgebied Wuhan. Niet lang daarna besloot de regering van Nieuw-Zeeland het tegenovergestelde en heeft het al het luchtverkeer vanuit China stopgezet uit vrees voor een verspreiding van het virus in het zuidwesten van de Grote Oceaan.
Wereldwijd zijn er bijna 15.000 mensen getroffen door het mysterieuze coronavirus. Inmiddels zijn er al meer dan 300 mensen aan het virus overleden in China en keren 500 coronapatiënten in levensgevaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten