MOEDIG: Eerste islamitische Miss USA bekeert zich tot het christendom

Geen categoriemei 07 2016, 15:00
Rima Fakih won in 2010 de titel Miss USA. Ze werd dus alom beschouwd als de mooiste vrouw van Amerika.
En niet alleen mooi, maar ze had ook nog eens goed verhaal. Miss USA gaat namelijk niet alleen over het uiterlijk, maar ook (in ieder geval deels) over het innerlijk van de kandidaten. Als je jezelf steevast voor gek zet en geen goed verhaal ophangt kun je niet winnen.
Rima's overwinning was een doorbraak omdat ze de eerste moslima die deze titel won. Sommige moslims waren daar heel trots op, terwijl anderen er beduidend minder blij mee waren. Zo werd ze uitgescholden omdat ze mee had gedaan aan de schoonheidswedstrijd; die zou onislamitisch zijn.
Nu, zes jaar na dato, laat Rima weten dat ze zich bekeerd heeft tot het christendom. Afgelopen maand werd ze gedoopt. Aankomende week trouwt ze met een christelijke man uit Libanon, de steenrijke Wassim Salibi.

Rima Fakih gave her life to Christ last month in the run-up to her marriage in Lebanon next week to Wassim Salibi, a wealthy music producer who is a Maronite Christian. Canadian singer The Weeknd, who is managed by Salibi, will perform at the wedding.

Rima gaf eerder al aan dat ze zich bekeerd had door het volgende te twitteren:
rima fakih
Hoewel veel mensen dit een 'gewone' actie zullen vinden, is het dat allerminst. Rima bewijst namelijk bijzonder dapper te zijn: als allochtone moslima gaat ze ongetwijfeld om met veel andere allochtonen -- moslims. Lang niet alle moslims vinden het acceptabel als één van hen hun religie verlaat. Sterker nog, volgens de sharia moet die daad bestraft worden met de doodstraf.
Ja, dat lees je goed: volgens de islamitische wetgeving verdient Rima de dood, puur en alleen omdat ze Jezus als haar persoonlijke verlosser geaccepteerd heeft.
Natuurlijk is dat niet zo'n groot probleem als de sharia door moslims als een dode letter gezien wordt, maar helaas zijn er maar al te veel moslims die de sharia belangrijker vinden dan 'door mensen gecreëerde wetten.' Natuurlijk is de sharia dat ook, maar ja, probeer fundamentalisten daar maar eens van te overtuigen -- aangenomen dat ze je niet executeren voor je bent uitgesproken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten