Eerste zetelroof na gemeenteraadsverkiezingen een feit. Links Deugmens verlaat fractie omdat fractiecollega lid is van Forum voor Democratie

Eerste zetelroof na gemeenteraadsverkiezingen een feit. Links Deugmens verlaat fractie omdat fractiecollega lid is van Forum voor Democratie

Ga je keihard schamen, mevrouw.

Wat een schaamteloos wangedrag van deze 'dame' zeg. De nummer twee van de partij Democratische Liberalen Wassenaar (DLW) scheidt zich af van de partij nu de gemeenteraadsverkiezingen erop zitten. De 47-jarige Brenda Hagen vindt het namelijk niet kunnen dat haar collega, de nummer vier op de lijst Tomash Groen, lid is van Forum voor Democratie. Je zou denken dat een mevrouw die actief is voor een partij die zowel "Democratische" als "Liberalen" in haar naam heeft dat prima vindt, maar blijkbaar is niets minder waar.

Natuurlijk vraag je je dan af van welke landelijke partij Schagen zelf lid is. Nou, schrik niet: het gaat om een bijzonder linkse club. Jawel, mevrouw is van de SP. Hoewel die partij heel graag de schijn ophoudt niet overdreven politiekcorrect te zijn valt dat in de praktijk toch steeds opnieuw tegen. Als puntje bij paaltje komt is de SP gewoon een marxistische versie van de PvdA.

Aan de ene kant is het een lachwekkende actie van Hagen, maar aan de andere kant is het ook buitengewoon serieus en zorgwekkend. Het zegt alles over het totale gebrek aan tolerantie bij links. Oh ja, ze hebben de mond vol van dat begrip en beginnen er steeds weer over, maar daarbij doelen ze dan alleen op a) minderheden en b) andere linkse ideeën. Als je toevallig rechtsliberaal of rechtsconservatief bent sturen ze je het liefst vandaag nog naar de goelag.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer