Egyptische ex-president Hosni Mubarak (91) overleden

Egyptische ex-president Hosni Mubarak (91) overleden

360b / Shutterstock

In een militair ziekenhuis in Egypte is oud-president Hosni Mubarak overleden. Hij werd 91 jaar oud. Mubarak was al geruime tijd ernstig ziek.

Na dertig jaar de scepter te hebben gezwaaid in Egypte, werd de voormalig president in 2011 afgezet. Het bleek later, samen met de opstand in Tunesië, het begin van de Arabische Lente die zou uitmonden in meerdere oorlogen in het Midden-Oosten, met als meest zwartgallige voorbeeld de oorlog in Syrië.

Nadat Mubarak in 2011 werd afgezet, werd hij een jaar later al veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Mubarak werd verweten dat hij de dood van meer dan 800 vreedzame betogers op zijn geweten zou hebben. In 2015 werd de voormalig leider van Egypte nog veroordeeld voor een grootscheeps corruptieschandaal.

[caption id="attachment_245696" align="alignnone" width="1000"] Hosni Mubarak samen met Angela Merkel in betere tijden, Berlijn 2006. Bron: 360b / Shutterstock[/caption]

Egyptische ex-president Hosni Mubarak (91) overleden
Mubarak samen met Merkel in betere tijden, Berlin 2006. Bron: 360b / Shutterstock

In het voorjaar van 2017 kwam Mubarak op vrije voeten omdat zijn gezondheid te broos werd bevonden. Hij was toen al een tijdje ziek. Tot aan zijn dood verbleef hij in een militair ziekenhuis. Mubarak werd 91 jaar oud.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Egypte Mubarak Hosni Mubarak

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties