shutterstock 186276698

Angela Merkel is pisnijdig op Mark Rutte: 'Nederlandse premier vertoont kinderlijk gedrag!'

Geen categoriefeb 25 2020, 13:00
Terwijl Mark Rutte in Europa knokt om de EU-begrotingskraan dicht te draaien, komt Angela Merkel niet verder dan de conclusie dat de Nederlandse premier zich in Brussel heeft gedragen als een kind. Merkel moet dan ook niets weten van de calvinistische opstelling van Rutte.
Eerlijk is eerlijk: Rutte heeft zijn belofte waargemaakt dat hij Nederland met 'hand en tand' zou verdedigen en zou eisen dat ons land geen cent extra aan Brussel wil bijdragen. Dat heeft hij nog aardig gedaan, tot grote ontsteltenis van Angela Merkel.
De Volkskrant schrijft dan ook dat Merkel niet blij was met het, in haar ogen, 'kinderlijke gedrag' van onze premier. Rutte voelde zich echter gesterkt door de steun vanuit Zweden, Denemarken en Oostenrijk.
EU-president Charles Michel was volgens journalist Marc Peeperkorn zelfs ontdaan na een privégesprek dat hij had met Rutte op donderdagnacht. Sterker nog: Michel noemde Rutte en de leiders van Zweden, Denemarken en Oostenrijk zelfs hooghartig 'vrekken'.
De Franse president Emmanuel Macron vond het handelen van Rutte maar 'stuitend' en de Spaanse premier Pedro Sánchez vroeg zich hardop af of Rutte wel wist dat hij namens meer burgers spreekt dan de 'vier zuinige landen' bij elkaar.
Anderzijds was Rutte dan weer niet of nauwelijks onder de indruk van de aantijgingen van de regeringleiders van Duitsland, Frankrijk en Spanje. Het lijkt er dan ook op dat Rutte, natuurlijk met de Tweede Kamerverkiezingen in het kielzog, zich er eindelijk van bewust is dat zijn verkiezingsaffiche er beter uitziet als hij met hand en tand een waargemaakte belofte kan prediken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten