shutterstock 647838706

Ophef over oude foto van 'walgelijke' en 'racistische' carnavalswagen in de vorm van vluchtelingenboot

Geen categoriefeb 25 2020, 12:01
Op social media is flinke ophef ontstaan over een foto van een carnavalswagen die volgens velen gebruik maakt van racistische karikaturen. Een Brabantse carnavalsvereniging plaatst de foto om hun optocht te promoten. Dat is gelukt, alleen viel het kiekje niet bij iedereen in goede aarde.
Volgens pretparkwebsite Looopings plaatste een carnavalsvereniging uit het Brabantse dorpje Erp een foto van een van hun praalwagens van vorig jaar. Op de foto zien we een vluchtelingenboot met daarop allerlei verwijzingen naar het eveneens Brabantse themapark De Efteling.
Op de praalwagen prijkt in grote letters de term 'Droomvluchtelingen', een verwijzing naar bootvluchtelingen en 'Droomvlucht', de favoriete Efteling-attractie van PVV-leider Geert Wilders. Op de wagen zelf staan dansende bosjesmannen. Deze karikaturen waren eerder te vinden in de darkride 'Carnaval Festival' in het pretpark in Kaatsheuvel. Vanwege kritiek op de, volgens sommigen, racistische karikaturen is de attractie vorig jaar aangepast en zijn de bosjesmannen verwijderd.
Ondanks dat de bewuste foto van de carnavalsvereniging al een jaar oud is, zijn de boze reacties op het plaatje er niet minder mals om. Via social media delen honderden mensen hun ongenoegen over de foto en noemen het een walgelijke, smakeloze en racistische actie.
Vanwege alle onrust heeft de bewuste vereniging de foto weer verwijderd van het internet, in de hoop dat de rust in het Brabantse Erp weer zal terugkeren...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten