Eindelijk! Defensie start onderzoek naar integriteit VVD'er Henk Kamp

Eindelijk! Defensie start onderzoek naar integriteit VVD'er Henk Kamp

Vandaag bevestigt het ministerie van Defensie in de Telegraaf dat er een onderzoek wordt gestart naar de handel en wandel van demissionair VVD-minister Henk Kamp.

Of nou ja, wandel, het gaat om zijn privé-auto. Want dat is waar het even misging met Henk Kamp. Vanuit zijn woonplaats Diepenheim (Overijssel) bracht hij zijn Audi TT helemaal naar Leusden voor een onderhoudsbeurtje. Henk Kamp zei ooit: 'Oost-Nederland past bij mij.' Dat is mooi, maar die vlieger gaat dus even niet op als het om een navigatiesysteempje gaat. Twee medewerkers van Defensie werden namelijk ontslagen vanwege het aannemen van giften. Ze werden vervolgens woest omdat Henk Kamp, de baas zelf, minstens zoveel giften ontving!

Voor wat het waard is uiteraard, maar Defensie kondigt nu aan onderzoek te gaan doen naar de integriteit van minister Kamp. Defensie schakelt daar een bestuurlijk zwaargewicht voor in: Roel Bekker. Die was voorheen secretaris-generaal op het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. En Roel heeft er kijk op. Hij schreef in 1996 het boek: "Ja vriend, de ene dienst is de andere waardig. Enige beschouwing over de integriteit van overheidsfunctionarissen."

Dat wijst er vooralsnog op dat het ministerie het onderzoek serieus neemt. Laten we hopen dat we geen getuige gaan worden van klassenjustitie en dat de rechter er straks gedegen rekening met houdt dat de heer Kamp een behoorlijke voorbeeldfunctie heeft. Of zou het de rechtszaal niet halen? Ik ben bang van niet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer