Eindelijk! Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel

Geen categorienov 29 2019, 20:13
De rechter in Suriname heeft zittend president Desi Bouterse veroordeeld tot 20 jaar cel voor de Decembermoorden! Opzet en voorbedachte rade zijn bewezen. Daarmee komt dan eindelijk een einde aan dit jarenlange onrecht!
Bouterse is zelf helaas niet in het land aanwezig. Hij is momenteel op staatsbezoek in China. Hij voelde de bui waarschijnlijk al hangen omdat hij normaal gesproken niet op staatsbezoek gaat. Omdat er door de Krijgsraad geen onmiddellijke gevangenneming is geëist, is de kans groot dat Bouterse niet in de cel terecht zal komen. Misschien raakt hij wel op de vlucht of zoekt hij in een ander land onderdak.
Van de 25 verdachten zijn inmiddels al zes overleden. Het was dus nogal van belang, in het kader van de tijd, dat de rechtbank een keer een oordeel over hem zou vellen.
Wat een opluchting dat deze rat eindelijk veroordeeld is. Wat er nu van hem terecht zal komen is voor iedereen natuurlijk een groot raadsel. Maar dat een stukje gerechtigheid zege heeft gevierd mogen we toch wel stellen! Een stap in de goede richting voor Suriname, die nog een lange weg heeft te gaan om te herstellen van wat zich daar ten tijde van de Decembermoorden heeft voltrokken.
Wel rest nog de zaak van Boerenveen. Hij is ook verdachte en momenteel president-commissaris van Staatsolie in het kabinet van Bouterse. Omdat hij een vertrouweling van Bouterse is, kan het dus zomaar zijn dat de onrust in Suriname nog lang niet voorbij is. Helemaal gezien zijn militaire achtergrond en banden met het Surinaamse leger.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten