shutterstock 1154073604

EINDELIJK: Dumoulin naar Jumbo-Visma dat daardoor Team Ineos moet kunnen verslaan

Geen categorieaug 19 2019, 11:00
Het Nederlandse wielrennen heeft volgend jaar écht een topteam.
Voor Nederlandse wielerfans kon 2020 weleens een heel mooi jaar worden. Het is vandaag namelijk bekend geworden dat Tom Dumoulin na dit jaar werkelijk overstapt naar Jumbo-Visma. Het contract met SunWeb is opengebroken, hij kan naar een grotere ploeg waar hij op meer steun kan rekenen.
Dumoulin is dan lang niet de enige grote ronderenner bij Jumbo. Het team heeft immers Primoz Roglic en Steven Kruijswijk al. Met Dumoulin daar nog eens bij, stelt De Telegraaf terecht, heeft Jumbo dan eindelijk de ploeg die de managers en ploegleiders al die tijd wilden: een sterk team dat de strijd aan kan gaan met Team Ineos (voormalig Team Sky).
Dit wordt natuurlijk één groot feest voor ons, Nederlandse wieler-liefhebbers. Kun je het je voorstellen om dat te zien? Jumbo-Visma met Roglic, Kruijswijk én Dumoulin? Die ploegentijdrit wordt een feest. En vervolgens in de bergen gaan we dan hele mooie dingen zien -- met drie renners die ook daar met de besten mee moeten kunnen. Of zelfs de beste van de dag moeten kunnen zijn.
Sommige mensen zullen zich allicht afvragen wat dit betekent voor de kopman-vraag. Wie wordt dat? Nou, Jumbo heeft al aangegeven dat het gewoon meerdere kopmannen zal hebben. Net zoals Team Ineos dit jaar deed. De andere teams zullen die verschillende kopmannen in de gaten moeten houden, wat bijzonder lastig is. En ja, die kopmannen kunnen zelf aanvallen, wetende dat als het mislukt, het team een ander klaar heeft staan om de ronde te winnen.
Wel is al bekend dat Dumoulin zich eerst en vooral op de Tour de France gaat richten. Zijn grote droom is om die ronde op zijn naam te schrijven. De Giro won hij eerder al, de Vuelta heeft een minder grote reputatie. Dus wordt alles op de Tour gezet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten