EINDELIJK een veilige haven: Asia Bibi welkom in Duitsland

EINDELIJK een veilige haven: Asia Bibi welkom in Duitsland

Dan hoeft ze niet meer te vrezen voor haar leven -- of voor dat van haar familie en vrienden.

Asia Bibi gaat binnenkort vrijwel zeker verhuizen naar... Duitsland. Dat zegt haar advocaat, Saif-ul-Malook.

"Ze zit op dit moment ondergedoken in een safe house, maar ik heb begrepen dat ze het naar omstandigheden goed maakt," zegt hij. Ze zou "binnen twee weken" al naar Duitsland kunnen. Ze wil daar graag naartoe omdat onze oosterburen een snelle gezinshereniging-procedure hebben.

Saif Ul-Malook had eerder de Nederlandse regering opgeroepen om Asia welkom te heten in Nederland. Dat is dus blijkbaar niet gebeurd -- maar gelukkig zijn de Duitsers bereid om haar op te vangen.

Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd, maar dit is wel degelijk een belangrijke en mooie ontwikkeling. Asia Bibi is haar leven triest genoeg gewoon niet zeker in Pakistan, een land waar extremisten het op straat eigenlijk gewoon voor het zeggen hebben. Dat is vreselijk voor haar, maar het zal haar toch een behoorlijke morale boost geven onze oosterburen haar maar wat graag met open armen ontvangen.

Wel een punt: in Europa lijken we over het algemeen nog steeds niet door te hebben dat christenen het in grote delen van de wereld bijzonder lastig hebben. Noord-Afrika, het Midden-Oosten... in die regio's worden christenen eigenlijk gewoon systematisch vervolgd. Als partijen als GroenLinks en de ChristenUnie het werkelijk zo belangrijk vinden dat 'vluchtelingen' geholpen worden, dan moet Europa eerst en vooral maar eens naar christelijke vluchtelingen kijken -- juist zij moeten opgevangen worden. Bijkomend voordeel is dat ze zich relatief makkelijk moeten kunnen aanpassen in Europa, zeker in de meer christelijke landen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties