Unilever-aso Polman geeft eindelijk toe: hij eiste afschaffing dividendbelasting van Rutte

Unilever-aso Polman geeft eindelijk toe: hij eiste afschaffing dividendbelasting van Rutte

Anders zou Unilever niet naar Rotterdam komen. Dat kwam het bedrijf uiteindelijk trouwens toch niet.

Toen er druk gedebatteerd werd over de (mogelijke) afschaffing van de dividendbelasting deed Unilever net alsof het niets te maken had met dit plan. Of de belasting nou verdween of niet, het zou allemaal niet zoveel uitmaken. Unilever stond boven dat soort discussies. Of, zoals het AD het verwoordt:

"Unilever zelf wuifde bij het aankondigen van de verhuizing in maart het belang van de dividendbelasting nog weg."

De oppositie wilde erg graag weten wat multinationals, en met name Unilever, Rutte precies verteld hadden. Eisten zij afschaffing? Waar kwam die harde eis van de VVD opeens toch vandaan? Wie het wist mocht het zeggen. Maar dat er iets niet helemaal in de haak was leek iedereen duidelijk.

Nou, dat klopt. Unilever-topman Paul Polman geeft nu namelijk ein-de-lijk toe dat de afschaffing van deze belasting op tafel kwam omdat Unilever dat eiste:

"We hebben heel duidelijk tegen het kabinet gezegd: 'Als je ooit wilt dat Unilever met zijn hoofdkantoor naar Nederland komt, kan dat nooit gebeuren met dividendbelasting.’ We hebben dit altijd gezegd, al meer dan tien jaar. Niet alleen ik, maar andere mensen van Unilever ook."

Hilarisch genoeg ging het uiteindelijk toch niet door omdat Unilever toch maar besloot het hoofdkantoor in Engeland te houden. Volgens Polman is dat de schuld van de oppositie in de Tweede Kamer die flinke kritiek had op het plan:

"Dat helpt niet als je in Engeland aandeelhouders probeert mee te krijgen."

Wat een schaamteloze aso. Meneer mag dan bakken met geld verdienen, de topman zijn van een wereldberoemde multinational, én zichzelf een "vriend" noemen van premier Rutte, maar diep in zijn hart is Polman niets meer of minder dan een Tokkie.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties