Eindhoven dreigt slagveld te worden door Zwarte Piet-demonstraties

Geen categorienov 02 2019, 11:00
De intocht van Sinterklaas zou wel eens gepaard kunnen gaan met een slagveld scenario in Eindhoven. Zowel Pegida als een lokale Kick Out Zwarte Piet-kloon hebben een aanvraag gedaan voor een demonstratie.
Op zaterdag 16 november is de intocht en de gemeente Eindhoven is nog volop bezig met de voorbereidingen en het stellen van voorwaarden voor de demonstraties. De aanvragen vanuit beide organisaties brengt de gemeente in een lastig parket, want beide willen natuurlijk zoveel mogelijk aandacht. En die krijg je natuurlijk niet als je ergens achteraf staat te blèren. Dus is er een groot risico dat ze elkaar gaan opzoeken tijdens de intocht en misschien wel voor het oog van de kinderen stampij gaan lopen maken.

"Wij willen op dezelfde plaats, aan dezelfde route en op dezelfde tijd demonstreren als Kick Out Zwarte Piet", zegt Pegida-leider Edwin Wagensveld. "Wij komen niet om een kinderfeest te verstoren, maar om naast de mensen van KOZP te staan. Wij willen hun demonstratie voorkomen. Als zij niet komen, dan wij ook niet."

Vorig jaar liepen er flink wat PSV-supporters te rellen tijdens de intocht en Wagensveld beweert dat zich er nu al ruim tweehonderd hebben gemeld voor dit jaar. 16 November wordt dus waarschijnlijk eerder een hooligan slagveld met wat ouders en huilende kinderen, dan een Sinterklaas intocht met wat demonstranten. De politie en de gemeente gaan er een hele klus aan krijgen om dit vlekkeloos te laten verlopen, als dat überhaupt al een optie is.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten