Eindhoven veegt Israël van de kaart

Geen categoriemei 30 2014, 16:29
En Palestina komt ervoor in de plaats.
Schokkend nieuws uit Eindhoven: in het stadsdeel Woensel zijn er verschilende straten vernoemd naar Israëlische steden. Leuk, denk je dan, die steun voor de kleine joodse-natiestaat in het Midden-Oosten. Heel prettig dat ze toch nog op Nederlandse steun kunnen rekenen.
Helaas is dat alles behalve waar. Onderaan de straatnamen (en dus de stedennamen) staat namelijk "Stad in Palestina."

Waartoe dit kan leiden is te zien in de PvdA-gemeente Eindhoven. Daar, in het stadsdeel Woensel, ligt een aantal straten met namen als Nazarethlaan en Tiberiaspad.
Allemaal steden die, zo leert de Grote Bosatlas, in het noorden van Israël liggen, in internationaal onomstreden gebied.

De gemeente Eindhoven heeft onder de naambordjes bij deze straten echter het onderschrift ‘stad in Palestina’ laten plaatsen.

Wat is hier in vredesnaam de bedoeling van? Welk signaal wil de gemeente Eindhoven precies afgeven? Dat de hele staat Israël bezet gebied en dus illegaal is? Dat de heren terroristen van Hamas en de PLO het overal voor het zeggen moeten hebben in dat land? Dat Israël geen bestaansrecht heeft ondanks de verklaring van de Verenigde Naties dat dit wel zo is en ondanks het feit dat er daar miljoenen joden leven die samen de enige echte democratie hebben gecreëerd in het Midden-Oosten?
In Nederland moeten we van de politieke elite ons best doen om politiekcorrect bezig te zijn, maar blijkbaar geldt dat alleen maar voor islamitische staten. Als we het over joden hebben kunnen we niet beledigend genoeg bezig zijn. Als 'we' radicale moslims een hart onder de riem kunnen steken door joden te vernederen en hun zelfs een staat af te pakken moet dat maar. Sterker nog, de gemeente Eindhoven doet er glimlachend aan mee.
De verantwoordelijkheid van dit soort praktijken ligt bij de politiek én bij de media, die het allebei tegenwoordig volstrekt normaal vinden om antisemitische teksten en gedrag goed te praten.
Gelukkig accepteren niet alle mensen - nee, zelfs niet alle politici - die gang van zaken. Zo heeft de groep Bontes/Van Klaveren al meteen Kamervragen ingediend over deze materie:

Vragen van het Lid Van Klaveren (Groep Bontes/Van Klaveren) aan de minister van Binnenlandse Zaken over het anti-Israëlbeleid van de gemeente Eindhoven.

1. Bent u bekend met de inhoud van de bijlage?

2. Kunt u aangeven in hoeverre het klopt dat de gemeente Eindhoven straatnamen heeft  waarop steden die in onomstreden gebieden van de staat Israël liggen worden aangeduid als steden die in Palestina zouden liggen?

3. Kunt u aangeven waarom de gemeente Eindhoven suggereert dat bijvoorbeeld Tiberias geen onderdeel uitmaakt van de bevriende staat Israël?

4. Deelt u de visie van onze fractie dat de gemeente Eindhoven mee lijkt te gaan te gaan in het groeiende anti-Israëlsentiment?

5. Bent u, in navolging van onze fractie, van mening dat het - helemaal in deze tijd van toenemend antisemitisme - belangrijk is dat de feiten met betrekking tot de staat Israël juist worden weergegeven en niet bewust worden verdraaid?

6. Bent u bereid de gemeente Eindhoven te verzoeken de straatnaamborden zo te wijzigen dat, overeenkomstig de waarheid, onder straatnamen als Tiberiaspad gewoon vermeld wordt dat het hier gaat om een stad in de staat Israël? Zo nee, waarom niet?

Het is nu aan Den Haag om in te grijpen en de gemeente Eindhoven tot de orde te roepen. Dit soort wanstaltig antisemitisch wangedrag kan niet worden geaccepteerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten