El Ghazi geselecteerd voor EK-kwalificatieduels. Robben blijft thuis

Geen categorieokt 02 2015, 19:00
De jonge aanvaller is opgeroepen door bondscoach Danny Blind.
Bondscoach Danny Blind - de opvolger van Guus Hiddink, die op zijn beurt succestrainer Louis van Gaal opvolgde (en onmiddellijk kopje onder ging) - heeft Anwar El Ghazi opgeroepen voor de alles beslissende kwalificatieduels voor het EK dat volgend jaar gespeeld wordt. Ondertussen is Arjen Robben - wellicht de beste Nederlandse speler van de afgelopen 10 jaar - niet geselecteerd.
El Ghazi speelt voor Ajax en wordt gezien als één van de grootste talenten van ons land. Helaas is zijn speelstijl wel buitengewoon grillig: in de ene wedstrijd schittert hij, in de andere kan hij geen enkele geslaagde actie plaatsen. Blijkbaar durft bondscoach Blind het risico wel aan met de jonge vleugelaanvaller.
De laatste twee beslissende duels worden gespeeld op resp. 10 en 13 oktober. In de eerste wedstrijd neemt Oranje het op tegen Kazachstan - wat een gemakkelijke overwinning moet opleveren - en in de laatste tegen Tsjechië; één van de twee landen die zich automatisch zullen plaatsen voor het EK (samen met IJsland). Als Oranje beide wedstrijden wint plaatsen onze jongens zich nog niet automatisch voor de playoffs: alleen de derde plek levert dat recht op, en Turkije staat op dit moment boven Oranje. Dit betekent dat de Turken punten moeten verspillen in hun laatste twee groepswedstrijden.
Geen wonder dus dat De Telegraaf de missie "vrijwel kansloos" noemt. Het is eigenlijk nauwelijks te geloven, maar het team dat het bij het afgelopen WK (van 2014) nog tot de halve finale schopte stortte na het afscheid van Van Gaal totaal in elkaar.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten