Elektriciteitsrekeningen veel huishoudens wel met 20 procent gedaald

Geen categoriemei 04 2015, 17:00
Wel zo prettig.
Nederland gaat weer helemaal de goede kant op. Het gaat steeds beter met de economie, de winkelstraten stromen weer vol, het aantal misdrijven is met een kwart afgenomen, steeds minder huizen staan onder water én de elektriciteitsprijzen zijn vorig jaar met gemiddeld 20 procent gedaald. Het goede nieuws houdt maar niet op. Via NU.nl:
De prijs voor elektriciteit in Nederland is vorig jaar met circa 20 procent gedaald. Dat maakte netbeheerder TenneT maandag bekend.
Lag de gemiddelde prijs voor een megawatt elektriciteit in 2013 nog op 52 euro, vorig jaar was dat 41 euro.
Volgens TenneT zijn er verschillende redenen voor de prijsdaling. Onder meer lag de prijs voor gas lager en zijn er drie nieuwe kolencentrales operationeel geworden.
Dit is natuurlijk bijzonder prettig voor alle huishoudens die onder het kabinet-Rutte II de afgelopen jaren steeds meer belasting hebben moeten betalen, omdat VVD en PvdA niet bereid zijn te snijden in de overheid en liever kiezen voor lastenverzwaringen. We kunnen allemaal zo'n meevaller wel goed gebruiken. De goedkopere elektriciteit hebben we trouwens ook te danken aan import:
Ook vond er grootschalige import plaats van goedkopere elektriciteit uit Noorwegen en Duitsland, die vooral mogelijk is gemaakt door de uitstekende verbindingen tussen Nederland en omringende landen, aldus TenneT.
Als de andere prijzen nou ook eens omlaag gaan, zoals een kopje koffie in de horeca of de hoge btw op producten als televisies, dan zou de economie zomaar nog veel meer kunnen groeien dan nu, omdat talloze huishoudens in Nederland dan nog meer geld te besteden hebben. Dat zou fantastisch zijn. Ik blijf hoop houden...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten