Engelse parlementariërs maken beklagelijke janboel van Brexit: nu leiderschap Theresa May uitgedaagd

Engelse parlementariërs maken beklagelijke janboel van Brexit: nu leiderschap Theresa May uitgedaagd

Jos Verstappen (links) en Max Verstappen (rechts) rijden samen een rondje over een Belgisch circuit. Screenshot van NOS.nl.

In het Verenigd Koninkrijk maakt de regerende Conservative Party er een complete chaos van: terwijl premier May haar Brexit-deal probeert aangenomen te krijgen, komt haar eigen partij in opstand. Ze hebben een vertrouwensstemming afgedwongen.

Ik zal maar eens even een kleine truth bomb opgooien: ik zou mezelf als anglofiel omschrijven, maar ik kijk al maanden met afschuw naar wat het hele politieke dossier Brexit heeft gedaan met het Verenigd Koninkrijk. De Britse uittreding is nu al bijna twee jaar het belangrijkste nieuws aan de overzijde van de Noordzee. Bijna al het andere nieuws wordt verdronken in de tsunami van Brexit-nieuws: leiderschapverkiezingen, onderhandelingen met Brussel, boze backbenchers in allerlei gevechten met de regering, mensen die een nieuw referendum eisen en natuurlijk de boeventronie van Nigel Farage die om de zoveel tijd weer wat te eisen heeft.

Maar zelfs voor de Brexit-standaarden hebben de Britten er nu pas écht een chaos van gemaakt. [icon name="hand-o-down" class=""]

"UK Prime Minister Theresa May will face a vote of no confidence in her leadership later on Wednesday.

Conservative MPs will vote between 18:00 GMT and 20:00 GMT.

The challenge to Mrs May's position comes after the required 48 letters calling for a contest were delivered.

Mrs May, who has been prime minister since shortly after the UK voted to leave the European Union in 2016, has faced criticism in her party for the Brexit plan she has negotiated."

Wat een chaos. Wat een ellende. Wordt het niet gewoon eens tijd dat die hele Brexit voorlopig in de ijskast gaat, misschien zelfs helemaal geschrapt. Wanneer is de rommel eindelijk genoeg voor de Britse parlementariërs in de Conservative Party?

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer