Enorm schaap zet record: meer dan 40 kilo aan wol

Geen categoriesep 06 2015, 18:00
Dit ene schaap kan een heel dorp van kleren voorzien. En van dekens.
Chris het schaap is een nationale bekendheid in Australië. Zeg maar een BA'er: een Bekende Australiër. De reden? Hij is werkelijk enorm. Een normaal schaap tilt een paar kilo aan wol met zich mee, maar bij Chris ging het om tientallen kilo's. Let wel: ik heb het dus niet over zijn vlees, spieren en botten, maar puur en alleen over zijn wol.
De reden dat Chris zo groot geworden is dat hij jarenlang in het wild leefde. Er was dus niemand die voor hem zorgde en hem bijschoor. Blijkbaar zit er bij schapen geen beperking op het wol; het groeit maar door tot iemand het eraf haalt... of het schaap overlijdt. Want ja, experts zeiden dat Chris niet lang te leven zou hebben als niemand hem onder handen nam. Het was gewoon te zwaar en te heet.
[caption id="attachment_118942" align="aligncenter" width="611"]Deze kangoeroe's weten ze niet wat ze zien. Deze kangoeroe's weten ze niet wat ze zien.[/caption]
De nationale scheerkampioen van Australië, ene Ian Elkins, werd vervolgens dringend opgeroepen om in te grijpen. Kon en wilde hij Chris scheren?
Natuurlijk wilde Ian dat wel: het is niet alleen zijn beroep, maar ook nog eens zijn passie. En dus toog hij naar de plek waar Chris werd opgevangen en begon hij met scheren. Nadien legde hij uit dat het een ware marathonsessie was en dat hij nog nooit zo'n zware scheer- en knipklus had gehad
[caption id="attachment_118943" align="aligncenter" width="607"]Ian aan het werk Ian aan het werk[/caption]
Ongelooflijk genoeg moest Chris verdoofd worden; als dat niet gebeurde zou hij vrijwel zeker pijn lijden, wat niet normaal is voor een schaap. Maar ja, een normaal schaap heeft dan ook geen 40 kilo aan wol aan zijn lijf hangen.
Screen Shot 2015-09-06 at 15.42.52
Na de knipbeurt zag Chris er een stuk beter - en vooral frisser! - uit. De roze plekken die je op zijn gezicht zien zijn geen bloed, maar antiseptische middelen. Het schaap verkeert in blakende gezondheid.
Screen Shot 2015-09-06 at 15.43.30
Na de knip- en scheerbeurt werd de wol gewogen: 40 kilo schoon aan de haak. Het vorige record was 27 kilo; dat werd in 2004 van een schaap uit Nieuw-Zeeland gehaald dat ook enkele jaren in de wildernis had geleefd.
Volgens experts was Chris vier tot vijf keer zo groot als een normaal schaap toen hij gevonden werd. Hoewel hij er hilarisch uitzag was het bijzonder slecht voor zijn gezondheid. Door de knipbeurt kan hij er dus weer vol tegenaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten