Verslaggever Arnold Karskens gearresteerd op Kos

Geen categoriesep 06 2015, 17:00
Hij ging de grens op illegale wijze over.
Arnold Karskens, een Nederlandse verslaggever, is gearresteerd door de Griekse autoriteiten op het eiland Kos. De journalist werd opgepakt toen hij op illegale wijze de grens van Turkije met Griekenland was overgestoken.
Dat bericht ThePostOnline.
Karskens werkte twee weken undercover aan een reportage: hij werkte aan de Turkse kust om te zien hoe vluchtelingen van Turkije naar Europa gaan. Op de boot waarmee hij naar Griekenland reisde zaten zeven andere opvarenden: het ging om Iraniërs.
Hoewel de Iraniërs opgevangen zijn in een vluchtelingencentrum moest Karskens het ontgelden. De Nederlandse journalist werd direct opgepakt door de autoriteiten, en zijn paspoort werd ingenomen.
Karskens filmde de hele operatie met een verborgen camera. Het was zijn doel om uit te leggen aan kijkers van PowNed en lezers van TPO hoe vluchtelingen Europa binnen komen; hij vertrok vanaf een plek waar dagelijks tientallen bootjes richting Griekenland varen. Hoewel TPO en PowNed natuurlijk niet al te veel kwijt willen op dit moment laten ze al wel weten dat het Karskens is opgevallen dat de georganiseerde misdaad zijn zaakjes prima voor elkaar heeft, wat niet gezegd kan worden voor de Turkse en Europese autoriteiten.
Volgens TPO mag Karskens Griekenland maandag verlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten