Epke Zonderland alweer 'sportman van het jaar'

Geen categoriedec 18 2013, 13:00
Gaap.
Het is nou wel leuk geweest met die turner hoor. De nieuwigheid is er nu wel af.

Epke Zonderland is voor de derde keer op rij Sportman van het jaar geworden. De turner werd dit jaar wereldkampioen op de rekstok. Eerder was hij al Europees kampioen en Olympisch kampioen geworden. In totaal wint Zonderland de Jaap Eden voor de vierde keer. In 2009 was hij ook al eens winnaar. Alleen in 2010 moest hij wijken voor Mark Tuitert.

Zonderland is buitengewoon getalenteerd, doet het fantastisch, pakt prijs na prijs, etc., maar om hem nou ieder jaar te bombarderen tot 'sportman van het jaar'... Dat gaat wel wat erg ver. Zeker aangezien er dit jaar een andere fantastische kandidaat was, die het ook meer dan verdiende.
Ik heb het dan natuurlijk over Arjen Robben. Sven Kramer heeft ook een goed jaar achter de rug, maar in de schaatswereld tellen voor mij alleen de Olympische Spelen écht. Robben heeft de Champions League gewonnen met Bayern (sterker nog, het Duitse kampioenschap en de beker ook). Hij was ontzettend belangrijk voor dat team; zonder hem was de missie waarschijnlijk gefaald.
Geef die prijs voor de verandering eens aan een teamsporter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten