Er gaat niets boven een lekker vette snack, toch? Zie hier de 5 allerlekkerste happen van Nederland

Geen categoriedec 22 2015, 10:00
Stiekem vinden we het allemaal wel: hoe vetter, hoe lekkerder. Deze vijf snacks zullen je doen watertanden totdat je sopt in je schoenen!
Misschien wil niet iedereen het toegeven, maar wat gaat er boven een belachelijk vet stuk vlees dat nog druipend van het vet uit de frituurpan komt? Niet veel dingen, in ieder geval. Maar wat zijn nu de aller-, allerlekkerste snacks die je in Nederland kan bestellen?
Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet:

5.

mcdmalaysia_bigtasty
Wat? Big Tasty met Bacon
Waar? Bij elk McDonalds-restaurant in Nederland.
Waarom? We kennen allemaal de standaard hamburgers met één groot stuk vlees in het midden – meestal rundvlees. Alhoewel die over het algemeen best lekker zijn, is de toevoeging van een tweede soort vlees om de smaak wat spannender te maken helemaal geen slecht idee, zoals de Big Tasty aantoont.
En om de zoveel tijd stunt McDonalds met een aanbieding: geen rund als ‘hoofdvlees’, maar kip! Maar nog wel steeds met de karakteristieke bacon. Ook weer eens wat anders.
Maar misschien nog wel lekkerder aan de burger is de zoete, maar toch ook pittige barbecuesaus. Onverslaanbaar, en daarom deze burger op plek 5!

4.

-visit_to_Jacketz_Leiden_i-20000000006132467-500x375
Wat? Jacketz
Waar? Jacketz. Te vinden in Amsterdam (Kinkerstraat 56, Oud-West) en Leiden (Maarsmansteeg 10, centrum).
Waarom? We kennen aardappel allemaal als hoofdbestandsdeel van veel fantasieloze Nederlandse gerechten. Boontjes, gekookte aardappels, en een lapje vlees. Boring! Jacketz doet gelukkig iets heel anders. Niet alleen worden de hele aardappels zélf als mooie verpakking gebruikt, ze worden ook ingezet als verpakkingen voor overheerlijke gerechten. Hachee, of Chili con carne? Geen probleem. Of doe je liever een groentesalade? Ook dat is mogelijk!

3.

17433_Kapsalon
Wat? Kapsalon
Waar? Veel snackbarren, alsmede Turkse en Egyptische eettentjes.
Waarom? Oorspronkelijk begonnen in Rotterdam en uitgevonden door medewerkers van een kapsalon (vandaar de naam) is dit gerecht van friet met sla en shoarma uitgegroeid tot een nationale sensatie. Het nadeel van een broodje shoarma is vaak dat het zo’n klein dingetje is. Nou, de kapsalon fixt dat voor je. Een hele bak met vette lekkernijen, rechtstreeks uit de warme oven. Je moet van goede huize komen als je dat kan weerstaan!

2.

Unoxbroodje
Wat? Broodje UNOX
Waar? De Efteling
Waarom? Unox is één van onze nationale troetelworsten. We zijn allemaal blij als mensen op 1 januari weer vrijwel geheel in hun nakie – maar mét Unoxworst – zich in het ruime sop wagen voor de traditionele nieuwjaarsduik. En zoals de duiken, zijn ook de worstenbroodjes. Waarschijnlijk ben je niet al te vaak in de Efteling, maar áls je er bent moet je zeker de worst uitproberen. Nee, daar kunnen die supermarktknaks zeker niet aan tippen. En de saus alleen is een heel sterk verkoopsargument.
Unoxkar2004
Nee, voor de vette lekkerbek is de Efteling niet alleen de Python of de Fata Morgana. Het is zeker óók het broodje UNOX!

1.

aOpEk
Wat? Frikandel speciaal
Waar? Elke snackbar in heel Nederland. Elke camping in Zuid-Europa waar veel Nederlanders komen.
Waarom? Toeristen die Nederland aandoen staan vaak wel eens raar te kijken naar die gekke hompen vlees die daar voor €1 te koop zijn in loketjes bij de snackbar. ‘Is dit een grap?’ zie je ze denken.
Nee, dit is geen grap. Dit is bloedserieus. Er is namelijk niets dat beter smaakt en op zo’n beetje elk moment van de dag beter gegeten kan worden dan de frikandel speciaal. Het vlees herken je uit duizenden, en de uitjes en sauzen maken dit tot een niet te laten staan hapje. Let wel op dat je ‘m met curry bestelt, en niet met ketchup. De zoete curry smaakt beter in combinatie met uitjes en mayonaise dan dan de ketchup
De frikandel speciaal? All day, everyday!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten