2015 was absoluut het jaar van Max Verstappen. Deze vijf hoogtepunten zullen hem én de wereld nog lang heugen

Geen categoriedec 22 2015, 9:00
Mega Meester Max had een geweldig jaar. 2015 gaat bij hem de boeken in als het jaar waarin hij een ongelofelijke doorbraak meemaakte.
2015 is het jaar waarin de 18-jarige Max Verstappen (in het begin van het jaar zelfs 17!) zichzelf definitief op de kaart heeft gezet als één van de talloze sportgrootheden van Nederland. Maar hoe deed hij dat? Waarom is hij zo belachelijk succesvol? Daar zijn wel honderd redenen voor. De vijf voornaamste.. die vind je hieronder:

5. Max verhuist naar Monaco

1435332355048
Niets spreekt zoveel succes uit als daar gaan wonen waar het stikt van de succesvolle mensen. De meeste mensen gaan op hun 18e op een piepklein studentenkamertje wonen, of komen hoogstens in een zeer bescheiden appartementje. Maar op deze leeftijd kan Max zich al een riant onderkomen in het financiële walhalla Monaco permitteren. Ja, dan ben je binnen hoor!

4. Max wint awards

Screen Shot 2015-11-28 at 16.14.13
De wereldbeker heeft hij nog niet in handen, maar de prijzenkast van Max Verstappen begint desondanks al behoorlijk vol te raken. Hij was dit jaar al verreweg de meest indrukwekkende coureur bij fans van de Formule 1:

Op de vraag wie de beste coureur van allemaal was tijdens het afgelopen seizoen antwoordde het grootste deel van de volgers namelijk: Max Verstappen, de jonge telg uit Limburg. Hij liet Sebastian Vettel en Lewis Hamilton, de wereldkampioen, achter zich.

En met ‘achter zich’ bedoel ik: ver achter zich. Ze kwamen niet eens bij hem in de buurt. De jonge Nederlander kreeg namelijk in zijn eentje meer dan 50% van de stemmen. Dat is bijzonder indrukwekkend aangezien fans uit alle coureurs konden kiezen.

Maar niet alleen dat: drie dagen later mocht de jonge Speedy Gonzalez in Parijs ook nog eens wat bokalen komen oppikken. ‘Persoonlijkheid van het Jaar’, ‘Rookie van het Jaar’ en ‘Inhaalactie van het Jaar’. Allemaal naar Max!

3. Max mag naar Ferrari

Screen Shot 2015-10-26 at 11.26.05

Verstappen komt dit jaar (en volgend jaar) uit voor renstal Torro Rosso. Qua prestaties doet dit team het middelmatig: het is niet het slechtste team, maar zeker ook niet het beste team. Wat is dan wel het beste team? Dat is sinds jaar en dag natuurlijk Ferrari. Zij hebben de beste auto's, en de beste coureurs. Het zegt dan ook veel dat Ferrari met man en macht probeert om Max binnen te halen:

Volgens mensen in the know staat onze eigen Max Verstappen boven aan het lijstje van Ferrari; een lijstje met daarop coureurs die Kimi Räikkönen na volgend jaar mogelijk kunnen vervangen.

Räikkönen heeft nu zelf gereageerd op het nieuws dat hij in 2017 wellicht vervangen wordt door de Nederlander:

“Het zou vreemd zijn geweest als daar niet over gesproken zou worden. Eerst werd er veel gesproken over zijn leeftijd, dat hij te jong zou zijn, maar Max heeft het goed gedaan. Dus nu wordt er hierover gesproken. En wat mezelf betreft: ik hoor ieder jaar dat ik plaats moet maken. Volgend jaar zal dat niet anders zijn.”

Max in een vuurrode Ferrari binnenkort? Het zou zomaar kunnen! Op naar het wereldkampioenschap!

2. Max maakt zelfs z'n vader bang

Max' vader Jos was net als zijn zoon een professionele Formule 1-racer. Inmiddels heeft Verstappen senior het gaspedaal al jaren geleden aan de wilgen gehangen, maar je zou denken dat zoonlief Max niet zoveel nieuws in petto heeft voor z'n vader. Nou dat zou je verbazen. Zelfs de goede oude Jos Verstappen is zo bang als maar zijn kan als snelheidsuidvel Max achter het stuurwiel zit. “Ik vind het doodeng!” Nou, wij niet! Wij vertrouwen op Max!
[video width="640" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/Max-Verstappen-doet-rondje-Monaco-met-vader-Jos.mp4"][/video]

1. Max zegt "Nee!" tegen teamleiders

Een echte kampioen heeft een winnaarsmentaliteit, en Max Verstappen? Die heeft die mentaliteit absoluut in overvloed in huis.
https://www.youtube.com/watch?v=Yqobx-b3a3w
Zie bijvoorbeeld deze actie, als Verstappen in de punten rijdt op de zevende plek, en zijn teamleiding het onbegrijpelijke oordeel geeft dat Max zijn ploeggenoot moet doorlaten. Max houdt voet bij stuk en vertelt de heren van Torro Rosso keer op keer: ik doe het niet! Na de wedstrijd moest de ploegleiding schoorvoetend toegeven dat Max toch gelijk had.
Kijk, dat is de moed en het doorzettingsvermogen van een échte kampioen. Daarmee kom je verder!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten