Er is een Palestijnse eenheidsregering

Geen categoriejun 02 2014, 21:00
Met Hamas.

De Palestijnse president Abbas heeft in Ramallah de nieuwe Palestijnse eenheidsregering geïnstalleerd, met daarin zeventien vakministers die niet gelieerd zijn aan Hamas of de rivaliserende Fatah-beweging. De ceremonie werd uitgezonden op de lokale televisie. Het installeren van de regering onder leiding van premier Rami Hamdallah is een eerste stap op weg naar meer samenwerking en mogelijk verzoening tussen Hamas en Fatah. Een van de eerste taken van de regeringsploeg is het voorbereiden van verkiezingen.

De ministers zijn zogenaamd onafhankelijk, maar feitelijk zijn ze allemaal goedgekeurd door Fatah en Hamas. Het is ondenkbaar dat die laatste groep akkoord gaat met ministers die gematigd en pro-vrede zijn. Je kunt er dus vergif op innemen dat de Palestijnen zich nog harder zullen opstellen ten opzichte van Israël.
Dit wordt nog eens bevestigd door het feit dat Hamas niet gedwongen wordt om Israël te erkennen, noch om zijn wapens in te leveren.
Het westen dient zich hier onmiddellijk van te distantiëren. Deze antisemitische coalitie kan niet worden erkend en er kunnen geen zaken mee worden gedaan.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten