Er is wel degelijk Nederlands belastinggeld gegaan naar seksfeesten Oxfam

Er is wel degelijk Nederlands belastinggeld gegaan naar seksfeesten Oxfam

Goh, die zag niemand aankomen he?

Daar gaan we dan: het CDA wil een debat met minister voor Buitenlandse Handel in Ontwikkelingssamenwerking Sigrid Kaag omdat gisteravond laat bekend is geworden dat er wel degelijk Nederlands belastinggeld is gegaan naar Oxfam Engeland, de knettergekke organisatie die seksfeesten organiseerde met minderjarigen op Haïti.

De minister deelde die informatie zelf in haar antwoord op Kamervragen over deze materie. In de brief die zij de Kamer stuurde geeft ze ook toe dat de Algemene Rekenkamer én het kabinet al sinds 18 april 2012 op de hoogte waren van een intern rapport over dit wangedrag.

CDA-Kamerlid Anne Kuik twittert dan ook terecht:

Oxfam Novib heeft maar liefst 15 miljoen euro ontvangen. Dat geld kwam uit het bedrag dat was ingezameld door de Samenwerkende Hulp Organisaties-actie 'Help slachtoffers aardbeving Haïti.' De totale opbrengst van die actie was 111 miljoen euro, waarvan 41,7 miljoen geschonken werd door de overheid.

Van de 15 miljoen is 8,3 miljoen euro uitgegeven via Oxfam GB.

De grote vraag is nu natuurlijk: wordt hier iemand verantwoordelijk voor gehouden of komt de regering hier toch weer mee weg?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties