Goed nieuws: voor het eerst sinds 2008 neemt het aantal bijstandsontvangers af

Goed nieuws: voor het eerst sinds 2008 neemt het aantal bijstandsontvangers af

Dat mag ook weleens gezegd worden.

Het gebeurt tegenwoordig helaas niet al te vaak, maar zo heel af en toe hebben we zowaar iets van goed nieuws te melden. Vandaag is zo'n uitzondering:

Het aantal mensen in de bijstand is vorig jaar voor het eerst sinds 2008 iets gedaald. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) komt dat doordat er minder 27- tot 45-jarige bijstandsontvangers waren.

Voor zover het goede nieuws. Het slechte nieuws? Bij 45-plussers naam het aantal bijstandstrekkers juist toe. Datzelfde geldt voor mensen "met een niet-westerse achtergrond." Het bewijs maar weer dat we heel voorzichtig moeten zijn als we mensen binnenlaten. Gesloten grenzen zijn volstrekt belachelijk, maar iedereen en zijn paard erin laten is óók weer niet verstandig.

Maar goed, de algemene boodschap is dus een positieve: het aantal mensen in de bijstand is netto afgenomen. En dat is voor het eerst sinds 2008. Een echte trendbreuk, dus.

Nu hopen dat deze ontwikkeling zich doorzet.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties