Er wordt teveel gedreigd op Twitter

Geen categoriesep 30 2011, 9:19
De politie kan het allemaal niet meer aan.
Zoals we onderhand gewend zijn in dit land kan de politie het aantal overtredingen van de wet niet aan. Zeker niet als we het hebben over dreigtweets:

De politie gaat gebukt onder een explosieve toename van het aantal bedreigingen via het medium Twitter. Vooral jongeren die dreigen hun school op te blazen of docenten te vermoorden, bezorgen rechercheteams overuren. De landelijke politietop wil dat ouders beter op het internetgedrag van hun kinderen letten.

Volgens de politie is het aantal rechercheonderzoeken de laatste maanden explosief toegenomen. 'Het trekt een forse wissel op de politie, omdat het aantal enorm toeneemt. Dit is zorgelijk omdat het aantal taken van de politie toch al flink is,' zegt vakbondsleider Walter Welting van de ANPV in het Algemeen Dagblad vandaag.

De 'oplossing' voor dit probleem zal ongetwijfeld zijn dat de politie dit soort tweets uiteindelijk gaat negeren. Helaas is dat nu juist de verkeerde reactie. In plaats daarvan moeten we juist meer in veiligheid investeren - qua techniek, mankracht en, jawel, financien - zodat ze dit soort zaken ook gewoon goed in behandeling kunnen nemen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten