Goed nieuws: uitkeringen gaan omlaag.

Geen categoriesep 30 2011, 10:14
Er zijn van die dagen waarop je wakker wordt, nog halfslapend je bed uitstapt, de computer aanzet... om blij verrast te worden door het eerste nieuws dat je lees.
Toegegeven, dat gebeurt zeker niet elke dag, maar de dagen dat het gebeurt zijn werkelijk fantastisch.
Dit overkwam mij vandaag. Ziet u, het eerste nieuws van de dag dat ik las was "Uitkeringen fors omlaag" op Spitsnieuws.nl:

Alle uitkeringen, behalve de aow, gaan vanaf volgend jaar twintig jaar lang ieder jaar met een half procent naar beneden. Volgend jaar gaan de eerste euro’s eraf.

De uitkeringen zijn veel te hoog in Nederland. Honderdduizenden mensen blijven liever thuis dan dat ze aan het werk gaan, omdat ze met hun uitkering alles kunnen betalen dat ze zich wensen in het leven: eten, een dak boven het hoofd, kleding, en zelfs televisie, internet, en de telefoon (zowel de vaste als een mobieltje). 
Daar moet iets aan gedaan worden. Een uitkering moet mensen in staat stellen te overleven - en dat is het dan wel. Uitkeringen worden namelijk betaald door mensen die zich wel dagelijks uitsloven; die mensen worden gedwongen mensen die niets produceren en niets toevoegen aan de economie te subsidieren.
Het enige probleem met dit plan van het kabinet is dat het nog van de steun van een partij afhangt of de uitkeringen - behalve de AOW - werkelijk omlaag gaan: de SGP is er nog niet over uit.
Waarom niet? Wat is het probleem? Nou, in het kort komt het erop neer dat socialisten erin zijn geslaagd vrijwel iedereen te indoctrineren met hun immorele ideologie - blijkbaar zelfs christenconservatieven. Als je er ook maar aan denkt de uitkeringen te verlagen reageert een groot deel van de politieke elite onmiddelijk boos: hoe durf je mensen die er afhankelijk van zijn geld af te pakken? Dit terwijl het geld in feite juist wordt afgepakt van de belastingbetaler en gegeven aan de uitkeringtrekkers. Blijkbaar ontgaat dat het gros van de politiek-actieven tegenwoordig.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten