Erdogan maakt zich grote zorgen over 'radicalisering' van... Nederland

Geen categoriejun 11 2011, 11:30
Iets met een splinter, een balk en je eigen oog.
De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich grote zorgen over radicalisering. U zult wel denken: echt waar? Hij is ook bang dat steeds meer moslims extremistisch worden en daardoor een gevaar vormen?

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan maakt zich zorgen om de ‘radicalisering’ van Nederland. Hij zegt dat vandaag in NRC Handelsblad. Met name de invloed van de PVV in de huidige gedoogconstructie zorgt bij Erdogan voor bezorgdheid.

Tegen de krant en het NOS Journaal zei Erdogan:

“Ik kan me niet uitlaten over de interne aangelegenheden van Nederland. Dat zou niet goed zijn. Maar in de politiek sta ik lijnrecht tegenover radicalisering. De juiste weg is de middenweg. Van radicalisme komt ellende voor de mensen en het land.”

Ha. Juist ja. Dat zijn dus de woorden van de man die de oppositie in eigen land stelselmatig vervolgt, die journalisten laat arresteren omdat ze zogenaamd betrokken zouden zijn bij een plan om een coup te plegen, en die vooral bekendheid geniet omdat hij inwoners van Istanbul jaren geleden vertelde dat 'de gelovigen' de soldaten in een politieke oorlog waren, dat de moskeeën hun barrakken waren en de minaretten hun bajonetten.* Zo'n man kan je dan wel in alle oprechtheid een radicaliseringsexpert noemen, nietwaar?
Ondertussen reageerden zowel PVV'er Geert Wilders als SP'er Sadet Karabulut woedend op Erdogans beledigingen aan het adres van Nederland. "Erdogan is een gevaarlijke islamist van het ergste soort", aldus Wilders. "Als hij de verkiezingen [morgen] wint, neemt Turkije definitief afscheid van Europa". Karabulut voegt daar aan toe: "Ik maak mij zorgen om de radicale politiek van Erdogan. Journalisten die in het gevang belanden. Minderheden die onder druk worden gezet".
Natuurlijk kan Erdogan zich niet druk maken over dit soort kritiek. Zijn partij zal morgen ongetwijfeld winnen. En Turkijes seculiere systeem? Nou, we kunnen alleen maar hopen dat het de aanvallen van de AKP op wonderbaarlijke wijze zal overleven.
Maar ja, laten we ons vooral bezighouden met de zogenaamde 'radicalisering' van Nederland. Zo hoeft Erdogan zijn beleid in ieder geval niet uit te leggen.
* "De moskeeën zijn onze barrakken, de minaretten onze bajonetten, de koepels [dak van moskee] onze helmen en de gelovigen onze soldaten".
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten