Escalatie! Weer agenten gewond geraakt bij demonstratie in Rotterdam

Geen categorieokt 17 2019, 9:00
Gister vormde Den Haag opnieuw het decor voor een boerenprotest. Maar voor wie denkt dat alleen in de Hofstad reuring te vinden was, zit mis. De echte reuring was in een andere stad te vinden, namelijk: Rotterdam. In de havenstad waren Koerden aan het demonstreren tegen de Turkse inval in Syrië, terwijl Turken daarop reageerden met een tegendemonstratie.
Op het Kruisplein wilde Koerdische demonstranten zich uitspreken over wat zich momenteel allemaal afspeelt in Syrië. Deze demonstratie leidde tot een tegendemonstratie vanuit de Turkse hoek. De demonstratie verplaatste zich al snel richting het Centraal Station, wat niet veel later het decor zou vormen voor een geweldsuitbarsting.

"Nadat een groep van de Koerdische demonstratie richting de tegendemonstratie probeert te komen, ontstaat een grote chaos. De demonstratie van Turkse jongeren probeert via het Schouwburgplein in de buurt te komen, waarbij de ME herhaaldelijk met charges optreedt en de groep uit elkaar drijft."

Het is geen geheim dat deze twee groepen nou niet bepaald door één deur kunnen met elkaar. Het is daarom ook niet zo slim van de Koerdische demonstranten om als eerste de confrontatie op te zoeken.

"Volgens de woordvoerder van de Driehoek, de burgemeesters, korpschef en hoofdofficier, is vooraf rekening gehouden met een mogelijke escalatie tussen de groepen. ,,Focus ligt bij demonstraties bij het beschermen van alle groepen, maar tijdens de demonstratie heeft de Koerdische groep, in tegenstelling tot alle afspraken, als eerste de confrontatie gezocht met tegendemonstranten.’’ Tijdens de demonstratie is door de politie veel videomateriaal opgenomen. Het Openbaar Ministerie stelt een onderzoek in naar de ongeregeldheden.."

De politie en ME probeerden de twee groepen gescheiden houden, maar slaagde hier nauwelijks in. Zo ontstonden er meerdere kleine vechtpartijen buiten het treinstation, waarna arrestaties volgden.
Het moge duidelijk zijn dat de sfeer van meet af aan grimmig was tussen beide groepen. Zo grimmig zelfs, dat er meerdere arrestaties zijn verricht. Maar het ergste van alles moet nog komen: er zijn zelfs agenten gewond geraakt bij dit schouwspel. Eén daarvan had zelfs een gebroken hand.
Kortom: het Openbaar Ministerie kan weer aan het werk gezet worden en burgemeester Aboutaleb, en de rest van ‘de Driehoek’, hebben weer een onrustig avondje achter de rug.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten