EU aangeklaagd

Geen categoriemei 27 2014, 9:00
Cypriotische spaarders
Cypriotische spaarders die geld hebben verloren tijdens de financiële crisis van hun land, hebben vier rechtszaken aangespannen tegen de Europese Centrale Bank (ECB) en de Europese Commissie. De klagers eisen bij het Europees Hof van Justitie compensatie van de verliezen.
Zoals bekend werden de Cypriotische spaartegoeden boven een ton geconfisceerd door de nieuwe bail in methode van onze Jeroen Dijsselbloem, die daarmee 'a template' zette voor toekomstige onteigening van mensen, die hun geld uitlenen aan een bank. Maar niet, nadat het land eerder steenrijke Russen de gelegenheid had geboden om snel hun kwartjes naar Londen te verplaatsen.
Volgens de bij het Hof ingediende klachten hebben de ECB en de Europese Commissie de spaarders 'beroofd' van hun geld en hebben de instellingen ook 'de grenzen van hun macht overschreden' door spaarders bij de redding te betrekken. Bij het Europese Hof zijn vorig jaar overigens al eerder twaalf klachten gedeponeerd door boze Cyprioten in verband met de onteigening.
Persoonlijk denk ik dat de actie vrijwel kansloos is, omdat je als spaarder je geld 'uitleent' aan de bank. Maar het is natuurlijk wel een gotspe, dat onschuldige burgers het slachtoffer worden van de grijpgrage handen van de staat op last van de Europese Commissie en de ECB, terwijl de bankensector uit de wind gehouden wordt met honderden miljarden belastinggeld van diezelfde burgers.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten