UKIP schrijft historie

Geen categoriemei 27 2014, 8:00
Winnaar verkiezingen
Het is in Groot-Brittannië meer dan honderd jaar geleden dat een andere partij dan Labour of de Conservatieve partij van premier David Cameron verkiezingen heeft gewonnen. Cameron realiseert zich dan ook terdege, dat het Britse volk een krachtige anti-EU stem heeft willen laten horen. Toch is dat voor hem geen reden om een eventueel 'In or Out' referendum te vervroegen. Cameron:

De kiezers zijn 'gedesillusioneerd' door de Europese Unie en de boodschap 'is binnengekomen en is begrepen'.

Sommige van zijn partijgenoten willen dat hij het referendum vervroegd, maar Cameron denkt dat hij genoeg mensen ervan kan overtuigen om zijn land binnen de EU te laten blijven. Zoals bekend wil Cameron niet uit de EU, maar wil hij deze hervormen, andere afspraken maken en flink wat bevoegdheden terughalen uit Brussel.
Of hem dat de komende maanden lukt moet worden afgewacht, maar de overwinning van UKIP zal er zeker toe bijdragen dat Cameron zich hard zal opstellen in zijn poging om te voorkomen dat er nog meer conservatieve kiezers overstappen naar de club van Farage. Deze reageerde als volgt op de historische overwinning van zijn partij:

"Het volksleger van UKIP heeft gesproken en heeft zo ongeveer het meest opzienbarende resultaat geleverd in honderd jaar. Het muntje is eindelijk gevallen dat we als lid van de EU ons eigen land niet kunnen besturen, en crucialer nog, dat we onze eigen grenzen niet kunnen controleren."

Het is een unieke gebeurtenis in de historie van het Verenigd Koninkrijk dat een partij, die nauwelijks twintig jaar bestaat de grootste wordt. Nu nog 'Europa' veroveren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten